Za doprovodu velitele pozemních sil brigádního generála Josefa Kopeckého navštívil ve středu 25. června 13. dělostřelecký pluk v Jincích, o den později se vydal do Chotusic na 21. základnu taktického letectva Čáslav.

„Pořízení nových děl ráže NATO je jedním z prioritních modernizačních projektů Armády České republiky. Specifikace je hotová a nyní se pracuje na zadávací dokumentaci. Předpokládáme, že první děla budou dodána v roce 2020,“ řekl generál Opata při setkání s vojáky dělostřeleckého pluku.

Seznámil je také s dalšími modernizačními projekty, nákupem výstroje, balistických vest a přileb. Velitel 13. dělostřeleckého pluku plukovník Ivan Mráz generálu Opatovi vyjmenoval aktuální úkoly útvaru a společně si prohlédli nemovitou infrastrukturu a výcviková zařízení.

V Čáslavi náčelníka Generálního štábu AČR doprovázel zástupce velitele vzdušných sil plukovník Petr Lanči. Velitel základny plukovník Petr Tománek přítomné seznámil se stanovenými úkoly vojáků, kterými jsou ochrana vzdušného prostoru ČR, aktivní účast  na zahraničních misích, integrace nových operačních schopností na letounech nebo společný výcvik s pozemním vojskem.

Tomáš Maruščák, Armáda ČR

Celkem 215 hodin strávili piloti ve vzduchu během Sky Avenger 2018.
Cvičení Sky Avenger 2018 skončilo. Piloti strávili ve vzduchu 215 hodin
Z předání hasičského vozidla CAS 24 na podvozku Tatra 815 dobrovolným hasičům v Malíně.
OBRAZEM: Dakarský speciál našel nový domov v malínské hasičárně