Zatímco mnozí mladí by ani nevstali z postele, parta dříve narozených vyšlapuje jak za mlada a pak ještě tančí dlouho do noci.

„I v letošním roce Odbor Klubu českých turistů Tělovýchovná jednota Turista uspořádal dva večerní pochody v pořadí již osmdesátý šestý a sedmý. Hojně navštívené akce proběhly za mírného zimního počasí na trasách z Kamenné Lhoty do Onomyšle a z Bahna do Červených Janovic, pokaždé jsme ušli přibližně deset kilometrů,“ začal své vyprávění Jaroslav Liberský.

Kavárnička se konala v hotelu Zlatá stoupa
Senioři na Kutnohorsku nezahálejí. Baví se i vzdělávají

Kdo by čekal, že po takové vycházce odpadnou, mýlil by se. Života je třeba si užívat. „Po zdolání trasy následoval tanec v místních sálech až do jedné do noci, doprovázen hudební skupinou Viribend. Ta se vyjímala především v Onomyšli na pódiu mezi kulisami místního divadelního spolku,“ prozradil Jaroslav Liberský s tím, že chybět nemohlo ani občerstvení.

„V obou případech byly vepřové řízky, které jsou tradiční součástí akce, vynikající a pokrývaly téměř celý talíř. Poděkování tak patří personálu za perfektní obsluhu, tak i partě našich příznivců, kteří pro nás zprovoznili sál v Onomyšli a postarali se o občerstvení,“ dodal a zároveň pozval na další noční pochod ty, kteří doposud váhali.

„Nejde o žádný noční běh s baterkou, ty používáme jen minimálně. Díky Měsíci je na cestu vidět. Jde tak o příjemnou večerní procházku ztichlou zimní přírodou, i když trochu delší,“ uzavřel.

Zčásti lešením zakrytá chátrající budova bývalého hotelu Černý kůň v Kollárově ulici v Kutné Hoře.
Hotel Černý kůň je na prodej. Majitelka za něj chce 30 milionů korun