Slavnostní galavečer Řádu srdce je naplánován na čtvrtek 10. března v Divadle U Hasičů a účastit se ho budou i finalistky z Kutnohorského deníku . První z nich je pedagožka volného času z Domova Barbora v Kutné Hoře Miloslava Nevolová, kterou nominoval personál domova za její velké a upřímné srdce. Druhou nominovanou je vitální dáma s velkým optimismem, která se aktivně podílí na činnostech pro své přátele v Domově Barbora v Kutné Hoře Olga Lomová. Třetí finalistkou se stala Eva Koudelová, která je pracovnicí v sociálních službách ve společnosti Alzheimercentrum Filipov. Ta každý den zpříjemňuje a zkvalitňuje životy lidem v alzheimecentru. Pro tyto zmiňované dámy se hlasuje každý den prostřednictvím kuponů, které v deníku vycházejí. Pro Evu Koudelovou se současně hlasuje i prostřednictvím internetového hlasování na stránkách www.kutnohorsky.denik.cz, kde reprezentuje Kutnohorsko s další finalistkou Věrou Suchou, zakladatelkou regionální pacientské organizace Roska. Ta mimo jiné byla také v roce 2011 oceněna jako Sestra roku, za její celoživotní práci v ošetřovatelství.

Řád srdce, Miloslava Nevolová Další nominovanou do Řádu srdce je Olga Lomová

Eva Koudelová (uprostřed), pracovnice v sociálních službách ve společnosti Alzheimercentrum Filipov u Čáslavi. Další nominovanou do Řádu srdce je Věra Suchá

Pocity, které nyní kutnohorské finalistky prožívají, jsou smíšené, všechny však neskrývají radost i překvapení, že se do krajského kola dostaly.

Miloslava Nevolová z Domova Barbora v Kutné Hoře se na slavnostní večer těší. Pocity z toho, že se do krajského hlasování dostala, jsou však smíšené. „Chvíli z toho mám radost, chvíli jsem z toho nesvá," řekla Miroslava Nevolová, podle které si Řád srdce zaslouží všichni její kolegové, kteří tuto práci každý den dělají.

Eva Koudelová se v době krajského hlasování cítí velmi příjemně.. „Je to o tom, že děláte svoji práci, díky které si vás lidé okolo váží. Fandí mi přátelé, kolegové i známí," uvedla Eva Koudelová. Její okolí na Řád srdce reaguje pozitivně a jasně jí tím dávají najevo, že to co dělá, má smysl.

Olga Lomová i v této fázi hlasování neskrývá překvapení ze své nominace a hlavně ze svého postupu. „Jsem z toho u vytržení," přiznala. „Můj pocit z toho je takový, že to co dělám, beru jako samozřejmost. Nepřipadá mi, že dělám něco extra," doplnila Olga Lomová, která se věnuje lidem, kteří se o sebe nedokážou v domově postarat a je to pro ni naprosto přirozené. Přes svůj vysoký věk se Olga Lomová do Prahy na galavečer podívá a již teď, měsíc před vyhlašováním, se moc těší. „Do Prahy se vracím vždy velice ráda. I teď v neděli tam mám cestu. Jedu do Obecního domu na koncert. Za takové akce jsem vždy ráda, protože s sebou můžu vzít i svou rodinu," poznamenala.

Věra Suchá se přiznává, že nemá dostatek času na to, aby internetové hlasování projektu Řád srdce sledovala. „Pacienti, kteří mě nominovali samozřejmě hlasování pravidelně sledují, prožívají ho a informují mě, o kolik hlasů vyhrávám či prohrávám. Já v podstatě teď nemám čas to prožívat," říká Věra Suchá.

Pravidla a webové hlasování naleznete ZDE