Parkoviště u supermarketu Kaufland, které dosud hojně využívali řidiči, se zřejmě pro běžnou odstávku aut uzavře, případně se parkování zkomplikuje.
Vedení společnosti chce upřednostnit při parkování vlastní zákazníky a omezit parkování obyvatelům okolních domů. „Situace kolem parkování u obchodního domu Kaufland v Kutné Hoře je již delší dobu pro zákazníky nepříjemná,“ vysvětluje mluvčí Kauflandu Michael Šperl. „Vzhledem k tomu, že nám velmi záleží na spokojenosti našich zákazníků, uvažujeme o jistém opatření, které zpříjemní parkování především pro naše zákazníky. Jsme přesvědčeni o tom, že zákazníci opatření uvítají,“ pokračoval Šperl.

O konkrétních opatřeních však nehovořil s tím, že vše je zatím ještě ve stádiu úvah. Hovoří se však o nočním uzavření parkoviště nebo jeho zpoplatnění. „Ani časový horizont není stanoven. Zatím o opatření pouze uvažujeme,“ dodal.

Počet vozů, které jsou na parkovacích místech odstaveny, se pohybuje mezi padesáti až sedmdesáti.
O tato místa přicházejí běžní nakupující. „Je to tady opravdu někdy hrozné, parkovat se musí při nákupu i na místech pro invalidy nebo až vzadu za prodejnou. To by se opravdu mělo řešit,“ řekl rozlobený Petr Jandáček z Kutné Hory. Oponoval mu jeden za stabilních parkujících Miroslav Lesák. „A kde máme parkovat, míst je u sídliště málo a zvlášť v noci to tady přeci nikomu nevadí.“

Místostarosta města Jiří Francsou hlasí s tím,že míst na parkování je v sídlišti nedostatek, a proto se město bude snažit s Kauflandem i nadále jednat. „Ale rozumím tomu, že se Kaufland snaží prioritně řešit potřebu svých zákazníků. Je to jeho pozemek a chápu , že uvažuje o nějakém způsobu vybudování řízeného režimu,“ uvedl.

Po společných jednáních je zatím situace taková, že Kaufland je ochoten se finančně podílet na vybudování kruhového objezdu při vjezdu na parkoviště. Ten je v plánu již delší dobu. A zpřísní režim na svém parkovišti. „Jak to bude probíhat, to zatím není zcela jasné. Předpokládám, že zpřísnění nastane v době mimo provoz obchodního domu. Ale opravdu podrobnosti nejsou ještě známé,“ dodal.