VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Pivovar má být vidět i na kulturně-sportovních akcích

KUTNÁ HORA - Přesně před rokem nastoupil Jan Hejra jako sládek v kutnohorském pivovaru. Dnes patří k jeho povinnostem vedení celého provozu z pozice ředitele. Co všechno to obnáší jsme se ho zeptali v exkluzivním rozhovoru pro Deník.

11.10.2007
SDÍLEJ:

Hodně času stráví nový ředitel Jan Hejra také administrativou v kanceláři kutnohorského pivovaru.Foto: Deník/Jitka Pokorná

Jak jde dohromady pozice ředitele a sládka?

Těžko, ale musí. Práce kolem výroby bylo již tak hodně a teď ještě přibude více té administrativní. Přibylo starostí a zodpovědnosti za více středisek. Je to náročné. Znamená to i větší nároky na mé spolupracovníky, neboť po nich budu vyžadovat mnohem více činností, které sám již nebudu schopen stihnout. Samozřejmě stále mám rozhodující slovo, posílené z pozice ředitele. Ve výrobě musí vše běžet tak, jak jsem to nastavil ještě v pozici sládka. Plánuji ještě nějaké další dílčí změny, pro ještě větší spokojenost milovníků našeho zlatého moku.

Co tedy patří k úkolům ředitele?

Zabezpečit bezproblémový chod celého pivovaru. Jedna ze základních věcí, krom výroby samotné, jsou finanční prostředky. Musím plánovat investice, sledovat mzdové prostředky a stavy na účtech, abychom rozumně hospodařili s přidělenými prostředky. Další je vést chod celého pivovaru. Ten základní chod, tedy výrobu, jsem řídil z pozice sládka. Teď se k tomu přidávají další, jako energetika, nebo údržba. S těmi jsem dříve spíše spolupracoval. V neposlední řadě, musím být v úzkém kontaktu s naším obchodním oddělením, pro zajištění plné spokojenosti zákazníků.

Jak zhruba vypadá běžný pracovní den ředitele pivovaru?

Ráno je menší operativní porada. Je to takový malý report toho, co se stalo například při stáčení a co nás ten den čeká za úkoly. Zda jsou nějaké problémy k řešení, nebo co vyvstalo z mailů, které ještě přišly. Je to vlastně takové „BORO“ jako na vojně (bojové rozdílení). Tam se určí, co kdo bude co dělat, co od koho potřebuji. Plánujeme den a nastíníme si zbytek dní v týdnu.

Má také pivovar nějaké sezony náporu, jako bývá třeba před vánocemi?

Ano jsou. Je to taková ta klasická „houpací“ křivka. Od března se pomalu naváří, aby bylo pivo v potřebném množství, kvalitě a stáří na další měsíce, kdy bude plánovaný odbyt vysoký. V březnu to jde pomalu nahoru, duben už je plný provoz a v dalších měsících se nezastaví až do konce srpna. Pak nastává obvykle malé období relativního snižování zásob. To se nám letos tak trošku vyhnulo. Vaříme podobně jako v jarních měsících, jelikož export má stále vysoké požadavky.

Když mluvíte o zvýšeném exportu. Která země si tak oblíbila pivo Dačický?

Je to hlavně naše pobočka Drinks Union Německo. Situujeme se do bývalého západního Německa kolem Mnichova. Naše pobočka se tam musela rozšířit, aby byla vůbec schopná pokrýt tak rozsáhlý, dynamický trh. Nápor je tam enormní ze strany mnoha řetězců.

Takže mají Češi velkou šanci se i tam rozmazlovat domácím pivem?

Naše pivo by mělo být běžně k dostání v sítích řetězců známých jmen, ale i v restauracích.
Připravují se ještě různé akce, o kterých se teď zmiňovat, by bylo ještě předčasné.

Jde spíše lahvové nebo i na čepu?

Drtivá většina jde v lahvích. Přeci jen restaurací s naším pivem na čepu tam tolik není, ale v supermarketech je většinou k dostání.

Teď se stále více objevuje právě na export pivo v plechovkách. Je to tak i v německých supermarketech?

Co se našeho piva týče, pivo stáčíme pro export skoro výhradně do lahví, ale máme stálé zákazníky i na sudové pivo. Sám ale nejsem velkým zastáncem plechovek, ale na druhou stranu, někteří konzumenti vozí na dovolenou radši plechovky, kvůli jejich skladnosti a tím odpadá i starost co s prázdnými obaly. Já bych si však domů, na takovéto domácí pití, koupil lahvové.

Co chystáte v kutnohorském pivovaru za změny?

Už teď začínáme pomalu plánovat investice na příští rok. Máme v plánu další rozšíření CIP stanice na sanitace (zařízení pro zabezpečení čistoty pivních vedení) pro studené provozy, výměnu pivních potrubí ve sklepích, zvětšení kapacity přetlačných tanků na filtrované pivo a samotné filtrace. Toto samotné bude velkou investicí. V plánu jsou také nemalé investice do zařízení stáčírny lahví. Je to trošku takové muzeum, které je nutné neustále ladit (úsměv). Letos jsme hodně zainvenstovali, tak uvidíme, jak to bude vypadat s finančními prostředky na příští rok. My tyto změny vidíme, i když je to stále málo, ale důležité je, aby to tak pocítili i naši zákazníci.

Letos jste měli i dost úspěchů na různých soutěžích.

Ano letos se docela dařilo. (1. místo Zlatá pivní pečeť z Tábora, za tmavé výčepní, 2. místo Slavnosti piva České Budějovice, za tmavé výčepní, 1. místo Dočesná Žatec, za tmavé výčepní)
Teď jsem trochu zklamaný z toho, že když tu probíhala „Cena českých sládků“, tak jsme se neumístili ani v jedné kategorii do třetího místa. Nevím, čím si to vysvětlit, ale určitě jsme tam nedali špatné pivo. Prostě porota měla jiný názor. Asi to bylo taky tím, že jsme nenasadili náš těžký kalibr, tmavou desítku. Původně tam nebyla tmavá piva vůbec plánovaná, pak se to přeorganizovalo, načež už bylo pozdě něco měnit. Myslím si, že kdybychom ji tam měli, tak bychom nejméně stříbro získali. S hrdostí mohu říci, že takové jako naše, jen tak někdo neumí.

A co nealkoholické pivo? Zatím ho společnost Drinks Union nevyrábí. Nechystá se proniknout i do sortimentu nealka?

Celý projekt je již připravený, ale námi zvolená technologie vyžaduje opravdu hodně vysokou investici, čítající desítky milionů. K tomu je třeba vše velmi dobře zvážit.

Jak se vůbec to nealkoholické pivo vyrábí? Je velký rozdíl od toho běžného piva?

Těch technologií je samozřejmě více. Může být třeba speciální druh kvasinek, které po dosažení určitého stupně obsahu alkoholu přestávají kvasit a sedají si. My bychom měli mít zase jiný způsob.

Říká se, že i v nealkoholickém pivu je nějaký alkohol. Jak to tedy je, můžete to vyvrátit?

Naše pivo by mělo být bez alkoholu.

A jak je to potom s chutí?

Ta chuť bude příjemná, i když je známo, že alkohol dává pivu také určitou plnost. Piva bez alkoholu mají určitou prázdnost chuti. Pivo vyráběné naší technologií jsem pil a bylo dobré.

Projevuje se technologický pokrok nějak v tom základním receptu na výrobu piva? Existuje nějaký způsob inovací a modernizací v receptu?

Stále je kam jít. Záleží na té cestě, jakou zvolíme. Může to být cesta energetických úspor, snížení nákladů na všechny vstupy, cesta ekonomická nebo tradiční. Piva vařená za použití moderních, úsporných technologií, nedosahují kvalit tradiční výroby. Dnešní výroba je již mnohém dále, jinde než kdysi dávno třeba za Mikuláše Dačického z Heslova. Dalo by to dlouhý seznam strojních vymožeností doby (např. čerpadla, otop parou), ale technologii výroby držíme stále tradiční. Někteří giganti pivovarského průmyslu vaří pivo způsobem, na hony vzdáleným tradiční výrobě a řemeslu pivovarskému. Záleží pouze na lidech, jestli dají přednost pivu z menších pivovarů s klasickou výrobou, nebo europivu z pivovarských továren.

Pivovar se účastní na některých regionálních kulturních akcích jako sponzor. Jak vnímáte tuto roli? Jak vidíte právě onu provázanost s místem, kde působí pivovar?

Dělá to hlavně naše marketingové oddělení, my jsme spíše prostředníci s nápady.
Dle mého názoru je dobře, že se pivovar ukazuje také v tomto směru. Bylo by lepší, kdyby se toho dělalo více a i v jiných oblastech například sportu. Tam si myslím, že jsou stále ještě možnosti, přestože třeba sponzorujeme kutnohorský hokejový klub. Kdybych se tím mohl více zabývat, tak bych našel spoustu dobře cílených reklam, které by možná nevyšly draho a zbylo by ještě na více akcí. Uvidíme, co se v budoucnu podaří.

Když jsme u té kultury, co Vy sám máte rád za akce?

Já mám rád koncerty a společenské akce jakéhokoli druhu. Hlavně když je to pro lidi a rádi na to chodí. Takové akce bych chtěl mít podchycené a dát tak lidem možnost ochutnat místní pivo. Doufejme, že se mi to podaří. Chtěl bych, aby pivovar byl vidět nedaleko „od komína“, v regionech kde se to pivo pije. Na akcích by měl být stánek pivovaru, kvalifikovaná obsluha a dobré pivo. Lidé by si měli z těchto akcí pamatovat dobré pivo a prima zábavu, chuť piva přímo z pivovaru a mít tak srovnání s tím ve své restauraci.

Účast na sportovně-kulturních akcích. Tam je další skulina, kam bychom ještě mohli jít.

Pivovar sám o sobě má na čem stavět, má historii a má patriotismus lidí. I turisté, kteří sem jezdí, tak chtějí ochutnat místní značku. Je třeba udělat propagaci ve městě a předměstí, aby vjeli do Kutné Hory a viděli, že přímo tady ve městě se vaří pivo. Dobré pivo.

Co se týká oblasti cestovního ruchu, tak se před časem hovořilo o možnosti prohlídek v pivovaru. Rýsuje se v tomto směru nějaký výstup?

Exkurze v našem provozu, jsou sami o sobě problém z hlediska hygieny. Tradiční výroba má otevřené kvašení, proto není možné turisty vodit přímo tam, ale museli by být někde za sklem. Další problém je osoba, jenž by měla mít živnost na průvodcovskou činnost. Takovou osobu tu nemáme. Vím, že něco takového je v pivovaru ve Velkém Brezně. U nás se zatím nic takového nechystá. Děláme exkurze jen určitým školám a na den otevřených dveří. To nejede varna, spilky jsou zavřené a ve sklepích je uzavřené dokvašovaní.

Jak vidíte město Kutnou Horu po roce, kdy tu působíte?

Hodně se mi samozřejmě líbí památky. Když jsem sem přijel poprvé při nástupu jako sládek, tak jsem tu byl o něco dříve. Prošel jsem si narychlo centrum a byl jsem okouzlen. Říkám si, že je to jako malá Praha s méně turisty. Tady je to v tom rozumném duchu. Je ovšem pravda, že když se dostanu z práce kolem šesté, sedmé hodiny, tak už nemám moc šanci si něco koupit. Všechno zavírá v pět a po páté hodině je klid jak večer. Mě to ale nevadí a rád se procházím i v opuštěných ulicích, kde z každého místa sálá historie.

kutnohorsky.denik.cz/zpravy_region/kh_hejra20071001.html

11.10.2007 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Řemeslné práce - Řemeslné práce Svářeč 13 400 Kč

Svářeči Svařeči kovu a nerezu. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13400 kč. Volných pracovních míst: 7. Poznámka: Jedná se o práci s kovem., Požadavky: flexibilita, dobrý zrak a zdravotní stav, čistý rejstřík trestů, ochota učit se novým věcem., Nepravidelná pracovní doba., V případě zájmu se hlaste telefonicky nebo emailem., Místo výkonu práce: Okružní 600, Zruč nad Sázavou. Pracoviště: Devama pliz s.r.o. p, Okružní, č.p. 600, 285 22 Zruč nad Sázavou 1. Informace: Mariya Dotsenko, +420 774 271 786.

Výroba - Lakýrníci a natěrači kovů, kovových výrobků 13 000 Kč

Lakýrníci a natěrači kovů, kovových výrobků Lakýrníci kovových výrobků. Požadované vzdělání: nižší střední odborné. Třísměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 13000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Náplň práce: práce s kovem. Nepravidelná pracovní doba., Požadujeme: dobrý zrak a zdravotní stav, flexibilita, ochota učit se novým věcem, výpis z rejstříku trestů., Zaměstnavatel je ochoten zaměstnat cizince., V případě zájmu se hlaste telefonicky nebo e-mailem., Místo výkonu práce: Okružní 600, Zruč nad Sázavou. Pracoviště: Devama pliz s.r.o. p, Okružní, č.p. 600, 285 22 Zruč nad Sázavou 1. Informace: Mariya Dotsenko, +420 774 271 786.

Zdravotnictví - Zdravotnictví Sociální pracovník 18 000 Kč

Specialisté v oblasti sociální práce Sociální pracovník strřediska Charitní pečovatelské služby. Požadované vzdělání: vyšší odborné. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 21000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Náplň práce:, - zodpovědnost za poskytování pečovatelské služby a sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením, - výkon sociální práce v terénu:, - jednání se zájemci o službu, zavádění služby u nových uživatelů, sjednávání a podepisování smluv o poskytování služby, - plánování průběhu služby jednotlivých uživatelů (zjišťování aktuální sociální situace uživatele služby, dojednávání osobního cíle a způsobu jeho naplnění, formulace individuálního plánu průběhu služby), - hodnocení individuálního plánu průběhu služby, - vedení osobních složek uživatelů služeb a dokumentování poskytování služby uživatelům, - kontakt s rodinou uživatelů, jednání s různými institucemi (úřady, lékaři apod.), - zjišťování spokojenosti uživatelů s poskytovanou službou, - ukončování poskytování služby, , - metodické vedení týmu "klíčových pracovníků" a kontrola dodržování postupů práce s uživateli služby, , - spolupráce při vytváření pracovních postupů a vnitřních směrnic střediska, - aktivní spolupráce s vedoucí střediska při plánování rozvoje služeb, - vedení statistik, statistické vykazování a další nezbytná administrativa související se zajištěním obou sociálních služeb, - částečně i přímá péče o uživatele služeb - tzn. poskytování pečovatelských úkonů, realizace aktivizační činnosti , - účast na poradách, supervizích, , Požadavky: , - VOŠ nebo VŠ vzdělání dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách podmínkou , - znalost zákona č. 108/2006 Sb., dobrá orientace v problematice sociálních služeb a metodice jejich poskytování podmínkou, - praxe na pozici sociálního pracovníka podmínkou, - zkušenosti s prací v neziskové organizaci výhodou, , - zkušenost v práci se seniory a osobami se zdravotním postižením výhodou, - trestní bezúhonnost, - schopnost samostatné a zodpovědné práce, rovněž práce v týmu, - odolnost vůči stresu, časová flexibilita (občasná práce i o víkendu s možností čerpání volna v týdnu), - výborné komunikační a organizační schopnosti, , - aktivní a tvořivý přístup k práci, - ochota se dále vzdělávat, - schopnost zvládat zátěžové situace, - ztotožnění se s posláním Charity, - uživatelská znalost práce na PC (MS Office), - řidičský průkaz sk. B - aktivní řidič podmínkou, , Nabízíme:, - zaměstnání ve stabilní neziskové organizaci, - práci na plný úvazek, pracovní poměr na dobu určitou na 1 rok (poté možnost dalšího prodloužení), - nástup: nejlépe v červnu, nebo dle dohody, - pracovní doba: flexibilní (částečně závislá na provozní době služeb) - ochota pracovat v případě potřeby i o víkendu, - příjemné pracovní prostředí a přátelský neformální kolektiv, - zaškolení, získání nových zkušeností při spolupráci s ostatními zaměstnanci, - možnost dalšího vzdělávání, supervize, - mzdové ohodnocení odpovídající zkušenostem a praxi, (nástupní mzda: 18 000 - 21 000 , , Zaměstnanecké výhody: 25 dnů dovolené, flexibilní pracovní doba, možnost dalšího vzdělávání, příspěvek na vzdělávání, služební telefon, asistence při zaučení., , Váš životopis a motivační dopis zasílejte na adresu: personal.charita@kh.cz. Do předmětu uveďte ,,Výběrové řízení - sociální pracovník Charitní pečovatelská služba"., , Odesláním a doručením životopisu a motivačního dopisu Oblastní charitě Kutná Hora dává uchazeč souhlas se zpracováním svých poskytnutých dat obsažených v těchto materiálech pro účely a v rozsahu potřebném pro uskutečnění výběrového řízení (dle zákona č. 101/2000 Sb.)., Vybraní uchazeči. Pracoviště: Oblastní charita kutná hora p2, Trebišovská, č.p. 611, 284 01 Kutná Hora 1. Informace: Monika Pospíšilová, +420 731 405 538.

Obchod - Obchod Prodavač, prodejce 17 000 Kč

Prodavači potravinářského zboží Prodavač/ka maso, uzeniny, lahůdky - KUTNÁ HORA. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Jedná se o řeznictví Procházka (PMU CZ, a. s.), v prostorách Kauflandu ve městě KUTNÁ HORA. , , Pracovní náplň , • prodej masa , • příprava a prodej uzenin, lahůdek a pečiva , • manipulace se zbožím , , Požadujeme , • vyučení v oboru (prodavač nebo řezník) výhodou , • chuť do práce , • nezaučené zaučíme , , Nabízíme , • pracovní poměr na dobu neurčitou s pravidelně vyplácenou mzdou , • bonusy za plnění tržeb, zaměstnanecké nákupy, stravenky , • kreativní práci s lidmi s možností postupu , , V případě zájmu se v dopoledních hodinách zastavte přímo na prodejně, nebo svůj životopis zašlete na mzofova@prochazka.cz.. Pracoviště: Pmu cz, a.s., pracoviště kutná hora, Ortenova, č.p. 188, 284 01 Kutná Hora 1. Informace: Michaela Zofová, +420 727 901 088.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Za svatým Jakubem vyrazilo z Hlízova přes čtyři sta lidí.
58

Za svatým Jakubem vyrazilo z Hlízova přes čtyři sta lidí

Nejmohutnější trnovník akát v republice roste na zámku Kačina.
21

Nejmohutnější trnovník akát v republice roste na zámku Kačina

Už jste četli Kutnohorský týden? Další číslo nového týdeníku je tu pro vás

Kutnohorsko - Vážení čtenáři, dovolíme si vás upozornit na další číslo našeho nového čtyřiadvacetistránkového barevného týdeníku Kutnohorský týden. Každé úterý je součástí Kutnohorského deníku, v dalších dnech ho pak v trafikách a obchodech koupíte samostatně, i s vloženou přílohou TV Magazín.

Mít doma Meghan nebo Harryho? Není problém

Střední Čechy – Dlouho očekávaná svatba v britské královské rodině dojala celý svět – a obřad, kdy se na společnou cestu životem vydali princ Harry se svou vyvolenou Meghan, si v sobotu nenechala ujít ani řada lidí u nás. Dá se předpokládat, že jména snoubenců se mohou stát i inspirací pro rodiče, kteří se těší na narození miminka. Ovšem – nebude problém se zapsáním neobvyklých jmen do matriky?

Trojitá zlodějská bezostyšnost a uzamčení Beskyd před uhlobarony: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pondělí 21. května 2018.

Vizi rozvoje technologií v kraji popisuje devadesát stran

Střední Čechy – Pokrok se ve středních Čechách chystá zásadní – na papíře tedy určitě. Kraj totiž odsouhlasil důležitý strategický dokument, jehož cílem je zlepšit podmínky pro inovace, podnikání i život obyvatel. V pondělí o tom informovalo hejtmanství s tím, že Rada pro konkurenceschopnost Středočeského kraje schválila aktualizaci takzvané RIS3 strategie. Tedy vlastně vizi, jakým směrem v regionu rozvíjet výzkum a inovace.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT