Pobočka je otevřena dva dny v týdnu – v pondělí dopoledne mezi 9. hodinou a polednem a ve čtvrtek odpoledne od 14 do 17 hodin. Tato otevírací doba podle slov ředitelky knihovny Gabriely Jarkulišové ovšem nemusí být konečná. „Bude-li návštěvnost veliká, zauvažujeme o rozšíření otevíracích hodin či výpůjčních dnů,“ prozradila.

Pobočka je zapojena do knihovní služby „Všude půjč, všude vrať“ - každý Kaňkovák si může zarezervovat knížku, která se nachází v jiné pobočce, stejně tak může knížku vrátit na jiné pobočce i na hlavní budově. „Rádi bychom zavedli také odpolední čtení pro děti, tvoření a další aktivity pro různé věkové kategorie,“ řekla ředitelka.

Knihovna na Kaňku dlouhá léta sídlila v budově staré radnice, protože tam nebyly vhodné prostory, došlo k jejímu uzavření.

Na Kaňku se zavřela základní škola, pro níž se hledalo nové využití. Vzniklo tam tedy centrum Mozaika. Jednou z činností Mozaiky bylo to, že v bývalé škole vznikne také knihovna. Ta se svého otevření dočkala tedy v letošním roce, a tím se připojila k dalším dvěma pobočkám, jedna z nich sídlí už pět let v malínské sokolovně, druhá byla před rokem a půl otevřena v Základní škole Jana Palacha.

Již osmnácté Sokolské Šibřinky pořádala v sobotu 2. února Tělovýchovná jednota Sokol Kaňk.
OBRAZEM: Sokolové z Kaňku uspořádali šibřinky
Věneček slavnostně zakončil kurz Jedinečných tanečních
Věneček slavnostně zakončil kurz Jedinečných tanečních