Komunální politici zároveň uvedli, že chtějí pokračovat ve stávající radniční koalici i po odvolání místostarostky Zuzany Moravčíkové.

V pondělí se uskuteční první schůzka koaličních partnerů od záříjového zasedání zastupitelů. „Chceme pokračovat a máme informaci o jednání ČSSD, která má stejný postoj,“ řekl Viktora, člen hnutí ANO. 

Starostové společně posnídali v Rytířském sále.
OBRAZEM: Starostové společně posnídali v Rytířském sále

I třetí část koalice, Kutnohorská změna, se k myšlence pokračování ústy Tomáše Gryče vyjádřila kladně. „Měli jsme členskou schůzi. Ač byli mezi námi nějaké rozepře kvůli Zuzaně Moravčíkové, jsme jednotní a chtěli bychom pokračovat až do konce volebního období,“ potvrdil Gryč. 

Sociální demokraté na post místostarosty navrhnou Zdeňka Hadrovského, hnutí ANO je však ve vyjádření podpory zatím zdrženlivé. „Bude podmíněna jeho prezentací a představami o působení ve funkci,“ upřesnil místostarosta. 

Ten by sám uvítal, aby se nadcházejících klíčových jednání o pokračování kutnohorské radnice účastnil i starosta Martin Starý (Kutnohorská změna). Ten je ale mimo republiku a až do 8. října má dovolenou. 

Peníze. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Poplatek za odpady v Kutné Hoře je třeba uhradit do září