Podle informací Deníku se jedná jak o školy základní, tak školy střední. „U nás je v karanténě zatím jen jedna třída,“ uvedla zástupkyně ředitele Základní školy Žižkov Jana Nedvědová.

Karanténní opatření se ale nevyhnula ani oběma kutnohorským gymnáziím. „V současné době máme v karanténě neočkované jedince ze dvou tříd,“ uvedl ředitel Gymnázia Jiřího Ortena Vladislav Slavíček.

Očkování proti covidu. Ilustrační foto
Rychlost očkování v kraji poklesla na zhruba tisíc dávek za den

Na Církevním gymnáziu Kutná Hora je v současné době v karanténě celá třída primy, která přešla na distanční výuku. Tercie a kvinta přešly na takzvanou hybridní výuku, což znamená, že v karanténě jsou žáci s rizikovým kontaktem, kteří nejsou očkováni nebo nejsou v ochranné lhůtě po prodělané nemoci.

„Hybridní výuka probíhá tak, že učitelé vyučují žáky přítomné ve škole a podklady k hodinám sdílí v Google učebně. Dle možností školy budou některé hodiny přenášeny online,“ uvedla škola na svém webu. Část žáků má v karanténě také kvarta a oktáva.

Z projektu Přes bariéry s policií na atletickém stadionu SKP Olympia v Kutné Hoře.
Studenti průmyslové školy běželi přes bariéry s policií. Přispěli na dobrou věc

Zeptali jsme se proto krajských hygieniků, jak postupují v případě, že odhalí pozitivní PCR test žákovi školou povinnému. „Ve chvíli, kdy zjistíme pozitivní PCR test, kontaktujeme ředitelku či ředitele školy a zahájíme epidemiologické šetření - vyhodnocujeme rizikovost kontaktů a dáváme je do karantény,“ popsala postup Dana Šalamunová.