Zástupci měst, která své nemocnice musí financovat z vlastních rozpočtů, proto sepsali společné memorandum, ve kterém popsali aktuální stav ve zdravotnických zařízeních a požádali Středočeský kraj o zaslání stanoviska k němu.

Společný závěr z jednání nevznikl, nicméně krajský radní pro bezpečnost a zdravotnictví Robert Bezděk a náměstek hejtmanky pro oblast financí a evropských fondů Gabriel Kovacs vyjádřili názor, že nepovažují požadavek finanční podpory za reálný.

Sofie Mezei se na svět poprvé podívala 7. října 2019 v 16.40 hodin v čáslavské porodnici. Vážila 3100 gramů a měřila 50 centimetrů. Domů do Golčova Jeníkova si ji odvezli maminka Lucie a tatínek Marcel.
FOTOGALERIE: Právě jsme se narodili

„Na stanovisko kraje k memorandu teprve čekáme, zatím není nic konečné,“ poznamenal místostarosta Čáslavi Martin Horský (Čáslav pro všechny).

Text memoranda mimo jiné zdůrazňuje, že v roce 2007 došlo privatizací části nemocnic v kraji k zásadní změně v jejich postavení a z tehdejších 22 nemocnic poskytující akutní péči zůstalo v majetku kraje pouze 5. V okresech s dotovanými krajskými nemocnicemi ale nyní žije necelé polovina obyvatel středních Čech.

Projekt Seniorská obálka, k němuž Středočeský kraj nově přistupuje, představili v pondělí předseda Krajské rady seniorů Středočeského kraje Miloslav Vajs, ředitel Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje Jiří Knor, radní pro oblast sociálních věc
Záchranářům může nově pomáhat obálka na dveřích