Děti s rodiči se vydají na zábavný výlet na kolech  
Čáslav – Na cyklovýlet za Bonifácem se vydají v neděli 13. května. Účastníci výletu se sejdou v 9.45 hodin u kostela svaté Alžběty v ulici Nazaret v Čáslavi. Cílem vyjížďky bude kostelík svatého Bonifáce v obci Lochy. Během výletu jsou pro děti připraveny zastávky u pohádkových bytostí, jízda zručnosti a dopravní testík o odměny, v cíli opékání špekáčků a ve 12 hodin začne koncert v kostele svatého Bonifáce. Druhý ročník tohoto výletu organizuje Muzejní a vlastivědný spolek Včela Čáslavská spolu s městem Čáslav, mikroregionem Čáslavsko a sportovním centrem JAS.

Zastupitelé ve Zruči budou zasedat 14. května  
Zruč nad Sázavou – Zastupitelé města Zruč nad Sázavou se k jednání sejdou v pondělí 14. května. Zasedání začne v 18 hodin ve Výstavním sále ve druhém patře zámku. Projednávat se bude například přijetí dotací na konání historické slavnosti ve Zruči nad Sázavou, na druhou etapu vytváření jedinečné expozice Příběh řeky Sázavy a na opravu palubkové podlahy ve sportovní hale ve Zruči. Na dalším programu budou prodeje několika pozemků.

Ilustrační foto.
Průvodcovská služba dozná dalších změn

Známé osobnosti budou předčítat knihy  
Kutná Hora – Noc literatury si v Kutné Hoře připomenou v pátek 11. května. Vše vypukne v 18 hodin. V prostorách Městské knihovny v Kutné Hoře bude z knihy Dva pánové na pláži předčítat Jan Potměšil. Do Galerie Středočeského kraje zavítá herečka Eliška Balzerová, která představí úryvek z knihy Ptačí tribunál. Program na dnešní noc připravili také na Hrádku, kde se posluchači setkají s Terezou Rumlovou a knihou Následky. Čtvrtým stanovištěm je Dačického dům s Petrem Lněničkou a knihou Můj tank. Čtení se uskuteční v intervalech po 45 minutách.

Slávka Tyrkasová zazpívá se svými hosty  
Kutná Hora – Slávka Tyrkasová se svými hosty vystoupí v pátek 11. května na Malé scéně Tylova divadla v Kutné Hoře. Komponovaným pořadem bude provázet Miroslav Štrobl. Zazní árie z muzikálů a písně světových autorů. Na kytaru bude doprovázet Viktor Fiala, Milan Hroch zazpívá a Lucie Nosová zatančí.

Ilustrační foto
Ve středních Čechách hledají firmy téměř 40 tisíc lidí