Do zahrad si přijdou zacvičit jógu i úplní začátečníci

Kutná Hora – Cvičení jógy v zahradách Galerie Středočeského kraje se uskuteční tuto středu od 17.30 hodin. Vítáni jsou i úplní začátečníci. Důležité je s sebou si přinést volné oblečení a karimatku.

Děti i dospělí se na Kačině ocitnou v pohádce

Svatý Mikuláš – Zámek Kačina ve Svatém Mikuláši hostí ve čtvrtek hned dvě pohádková představení. Interaktivním programem návštěvníky provedou studenti herectví z kutnohorské Tylovy herecké školy pod vedením Václava Veselého. Dopolední představení na zámku Chotků se odehraje v 11 hodin, odpolední pak ve 14 hodin. Děti se potkají s mnoha postavami z oblíbených pohádek, například s Karkulkou, Jeníčkem a Mařenkou či zámeckou komtesou.

Kromě výstavy mohou lidé navštívit módní přehlídku

Kutná Hora – Výstavu V Retro stylu oživí módní přehlídka s názvem Jak slušel silon. Uskuteční se tento čtvrtek od 18 hodin. Přehlídka je součástí výstavy V Retro stylu, která je k vidění ve Spolkovém domě. Zájemci ji mohou navštívit do středy 30. srpna, kdy bude dražba vystavených exponátů. Výtěžek bude věnován na nákup hygienických prostředků pro LDN Kutná Hora.

Křišťálová Lupa 2017
Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Zručský zámek se o víkendu ukáže v jiném světle

Zruč nad Sázavou – Hradozámecká noc se uskuteční ve zručském zámku tuto sobotu od 17.30 hodin. Na návštěvníky čekají speciální pohádkové prohlídky. Na akci bude navazovat od 20.30 hodin letní filmové promítání.

Kutná Hora – Divadelní hru s názvem Dracula představí spolek Zuzko na nádvoří Vlašského dvora v Kutné Hoře tento pátek od 21.30 hodin. Hra bude uvedena k příležitosti 155. výročí od vydání knižní předlohy irského rodáka Brama Stokera. Atmosféru temného příběhu umocní číše vína červeného jako krev z kutnohorských vinic. Vstupenky je možné předem zakoupit v infocentru na Palackého náměstí.

Dětský den s hasičem skončí nočními závody

Zbraslavice – Dětský den s hasičem se bude konat na tréninkovém hřišti ve Zbraslavicích v sobotu 26. srpna od 14 hodin. Pro děti bude připraven devět metrů dlouhý had, vodní válec a nebude chybět ani stříkání do požárních terčů a ukázka hasičské techniky. Tím ale akce, kterou pořádá Sbor dobrovolných hasičů Zbraslavice, neskončí. Od 19 hodin večer se budou konat noční závody. Hasiči absolvují dva požární útoky, při nichž se čas sečte.

Motorkář letěl vzduchem desítky metrů a pak ještě vrtulníkem. Přehlédl mostek

Lidé vystoupají na ochozy chrámu svaté Barbory

Kutná Hora – Další výstup na ochozy chrámu sv. Barbory se uskuteční v pátek 25. srpna od 16 hodin. Lidé mohou výstupem podpořit veřejnou sbírku Zvon pro Jakuba a získat také unikátní zážitek.

Na Posvícenské zábavě zahraje skupina Echo91

Žehušice – Na Posvícenskou zábavu, kterou pořádá Sbor dobrovolných hasičů v Žehušicích, se mohou lidé těšit v sobotu 2. září na hřišti Základní školy Žehušice. K poslechu a tanci zahraje kapela ze Starého Kolína Echo91, jíž repertoár tvoří skladby všech žánrů a hudebních období. Ani špatného počasí se návštěvníci nemusejí obávat, v případě deště či jiných nečasů se akce odehraje v místní tělocvičně.

Pivovar se otevře veřejnosti

Kutná Hora – Měšťanský pivovar Kutná Hora nabízí možnost prohlídky interiérů. Ty se konají každou sobotu po celý srpen a také první sobotu v září. V prohlídce se příchozí dozví něco z historie pivovaru i technologie vaření piva. Podívají se také na varnu pivovaru, do jeho spilky, ležáckého sklepa a na lahvárnu. Každý, komu je více jak 18 let, dostane také k ochutnání tankové pivo. Kutnohorský pivovar obnovil svou činnost po několika letech v únoru letošního roku. Tradiční metodou se zde vaří plzeňská světlá piva ve stupňovitostech 10°, 11° a 12°.

Školáci dnes běžně dostávají nabídku několika jídel v moderně zařízených školních kuchyních. Ilustrační foto.
Kutnohorské školní jídelny se zapojí do projektu Obědy pro děti