V Kácově přivítají nově narozené občánky
Kácov - Vítání nově narozených občánků připravují v Kácově. Tato slavnostní událost se uskuteční ve čtvrtek 18. října od 16 hodin v obřadní síni. Vítání je určeno pro děti narozené od 1. listopadu loňského roku s trvalým bydlištěm v Kácově. Rodiče, kteří se se svými dětmi chtějí vítání zúčastnit, odevzdají vyplněnou přihlášku na kácovském úřadě do 16. října.

Komunál v rámci turné zahraje v Křeseticích
Křesetice - Křesetická sokolovna pohostí v pátek 19. října od 20 hodin koncert kapely Komunál, který se uskuteční v rámci jejich podzimního turné Best of, během něhož zahrají napříč celou republikou. Spolu s nimi bude hrát také uskupení De Bill Heads. Každá z kapel si pro své fanoušky připravila zcela nové písničky, které naživo budou poprvé k slyšení právě na koncertě.

Program k oslavám stého výročí je znám
Zruč nad Sázavou - Sté výročí vzniku Československa oslaví ve Zruči nad Sázavou v sobotu 27. října od 13 hodin na zámeckém nádvoří. Děti ze základní školy se připravují na veřejné vystoupení, zazpívá pěvecký sbor Diphtheria, zahraje kapela Zručská desítka a zasazena bude také pamětní lípa v zámeckém parku. Výstavě Zavřete oči, odcházím… se každou hodinu dostane komentáře a lidé nakoupí ve staročeských stáncích.

Kaplička na návsi v Šebestěnicích.
KRÁTCE: Vysvětí opravenou kapličku v Šebestěnicích

Herecký koncert je na programu Tylova divadla
Kutná Hora - Žena vlčí mák je divadelní hra, která bude v úterý 9. října od 19 hodin uvedena na prknech Tylova divadla. Jedná se o monolog starší dámy, která na rozdíl od svých vrstevnic, jež se smířily s osamělostí zbytku života, zažívá citové vzplanutí. Jedinou protagonistkou tohoto představení je známá česká herečka Hana Maciuchová.

Na přednášce se sejdou studenti i veřejnost
Kutná Hora - Přednáška nazvaná Staleté kořeny je dalším setkáním pro posluchače Univerzity volného času, vítáni jsou však i zájemci z řad veřejnosti. David Loula pohovoří o našich kořenech a o národní identitě. Setkání se koná v úterý 9. října a začne v 17 hodin v Městské knihovně Kutná Hora.

Promítnou filmy ze srpna 1968
Kutná Hora - Město Kutná Hora, Český výbor Unica a Videoklub Kutná Hora pořádají v úterý 9. října od 18 hodin kino amatérských filmů k 50. výročí událostí srpna 1968. Amatérské filmové dokumenty zachycují události z Prahy, Plzně a Kutné Hory. Jejich autory jsou Rudolf Mihle, Zdeněk Kazda, Jaromír Procházka a Bohuslav Kučera. Filmy se promítnou v budově průmyslové školy v Kutné Hoře, vchod ze Školní ulice. Vstup je zdarma.

Ve Spolkovém domě je k vidění nová výstava
Kutná Hora - Nová výstava je od pondělí 8. října k viděnív kutnohorském Spolkovém domě v Lierově ulici. Vystaveny tam jsou obrazy a obrázky, jejichž autory jsou absolventi výtvarných kurzů pro začátečníky i pokročilejší výtvarníky, které pořádá Karin Brůžková z kutnohorského Ateliéru pro kočku. Výstava však bude slavnostně zahájena až v úterý 9. října odpoledne. Vernisáž se uskuteční od 16 hodin. Výstava potrvá do neděle 21. října a je možné ji navštívit každý den mezi 10. a 17. hodinou.

Podzimní skláření v Tasicích.
Huť Jakub v Tasicích uspořádala podzimní skláření