Otevřou zrekonstruovanou budovu úřadu a školky

Štrampouch - Slavnostní otevření zrekonstruované budovy obecního úřadu a mateřské školy se uskuteční tuto sobotu 12. srpna. Slavnostní moment se odehraje odpoledne od 14 hodin přímo před budovou úřadu a mateřské školy v obci Štrampouch. 

Lidé ze Žehušic budou bez vody a elektřiny

Žehušice – Obyvatelé v Žehušicích musí v srpnu počítat nepříjemností. Ve čtvrtek 17. srpna totiž bude v obci Žehušice přerušena dodávka elektrické energie. Z toho důvodu ale bude v tento den současně mimo provoz i obecní vodovod a kanalizace. Lidé bez vody a elektřiny zůstanou prakticky celý den. Odstávka je plánována od 7.30 do 17.30 hodin. 

Mimořádné zasedání zastupitelstva v Kutné Hoře.
Schváleno! Halu může podpořit další dotace

V Ratajích nad Sázavou musí lidé šetřit vodou

Rataje nad Sázavou – Obyvatelé městyse Rataje nad Sázavou musí respektovat dočasný zákaz užívání pitné vody z vodovodu pro veřejnou potřebu. Až do konce září je tak zakázáno používat vodu z vodovodu na zalévání pozemků, napouštění bazénů, mytí aut a dopouštění vlastních studní. 

Letní přibírání tématem pořadu Hubněte zdravě

Kutnohorsko - Každý čtvrtek po 11. hodině nabízí Český rozhlas Region rady všem, kteří chtějí žít zdravě. V dnešním vydání pořadu Hubněte zdravě prozradí doktorka Kateřina Cajthamlová spolu s moderátorem Patrikem Rozehnalem, jaké chyby děláme v létě, že přibereme. Dozvíte se, proč se nám nedaří na dovolené zhubnout, jaké zlozvyky jsme si v létě osvojili a jestli opravdu musíme zapomenout na zmrzliny, grilování a alkoholické koktejly. Hubněte zdravě naladíte už dnes dopoledne na frekvenci 100,5 FM.

Veteran Rallye Kutná Hora 2016
Veteran Rallye tradičně zaplní Palackého náměstí

Děti potěší Jack Sparrow

Vrdy - Třetí ročník dětského dne Mámo, táto budeme si hrát aneb Vodní svět se uskuteční v sobotu 12. srpna ve Vrdech. Od 13 hodin můžete spolu s Jackem Sparrowem s piráty a papouškem sledovat zahajovací průvod. 

Měřit budou na Ohradě i obchvatu

Kolín - Kolínští policisté se během tohoto a příštího týdne zaměří na rychlost projíždějících automobilů v Žižkově ulici v Kolíně, na silnici I/38 na Ohradě a také na obchvatu Kolína. Informovali o tom v rámci projektu Bezpečný Kolín.

Řidiči pozor! Z ulice Jana Palacha je jednosměrka.
Řidiči pozor! Z ulice Jana Palacha je jednosměrka