Odvezou vánoční stromy
Kutná Hora - Svozy vánočních stromků jsou v Kutné Hoře naplánovány na pondělí 8. a 15. ledna. Lidem je doporučeno odkládat vánoční stromky na travnatou plochu vedle kontejnerových stanovišť.

Promítnou novou českou pohádku
Kutná Hora Kino Modrý kříž promítne dnes od 16 hodin novou českou pohádku Přání k mání. Pohádka s několika příběhy vypráví o různých podobách lásky dětské, rodičovské i té největší. Stěžejní motivem filmu je myšlenka, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují. V nové české pohádce hraje Martin Myšička, Jitka Čvančarová, Jan Vondráček, Simona Babčáková, Filip Antonio, Michaela Pecháčková nebo Vítězslav Jandák.

Uhlířskojanovický úřad je dočasně uzavřený
Uhlířské Janovice - Městský úřad v Uhlířských Janovicích omezuje nyní svůj provoz. V pátek 29. prosince bude úřad uzavřen, podatelna také. Pro veřejnost bude otevřen úřad od úterý 2. ledna 2018 dle běžné otevírací doby.

Řidiči si oddychli, ulice Na Náměti je konečně průjezdná.
Řidiči si oddychli, ulice Na Náměti je konečně průjezdná

Hospodské sály na Silvestra rozproudí kapely Gem a 4G
Kutná Hora - Silvestrovské veselí při hudbě si bude možné užít také na perifériích Kutné Hory. Shodně ve 20 hodin začnou v neděli 31. prosince setkání v hostinci U Zlatého lva v Sedlci, kde k tanci a poslechu zahraje kapela Gem, a v restauraci Na Baště na Kaňku. Tam hosty stejně jako vloni pobaví kutnohorská formace 4G. Cena vstupenky vždy zahrnuje novoroční přípitek a v případě sedleckého lokálu i večeři.

Kocovina tématem pořadu Hubněte zdravě
Kutnohorsko - Každý čtvrtek po 11. hodině nabízí Český rozhlas Region rady všem, kteří chtějí žít zdravě. V dnešním vydání pořadu Hubněte zdravě se doktorka Kateřina Cajthamlová spolu s moderátorem Patrikem Rozehnalem zaměří na kocovinu. Dozvíte se, jak se bránit a předcházet kocovině, co vlastně alkohol v těle působí nebo jaké potraviny a nápoje pomohou tento stav zmírnit. Hubněte zdravě už dnes dopoledne na frekvenci 100,5 FM.

Ani letos nebude chybět výstup na kaňkovské vrchy
Kutná Hora - Tradiční novoroční výstup na kaňkovské vrchy se uskuteční v pondělí 1. ledna. Všichni zájemci se sejdou před 13. hodinou u Billy a přesně ve 13 hodin se bude vycházet. Novoroční výšlap organizuje Zeměpisné a vlastivědné sdružení. Jedná se o spolek, který podporuje poznávání České republiky.

Legenda českého rocku vystoupí v Blues Café
Kutná Hora - Legenda českého rocku, zpěvák a skladatel Roman Dragoun, vystoupí v kutnohorském prostoru Blues Café v pátek 29. prosince. Poslední koncert tohoto roku v komorním prostředí začne v 19 hodin.

Kutná Hora chystá ohňostroj
Kutná Hora - Tradiční novoroční ohňostroj se uskuteční 1. ledna v 17.10 hodin. Místo odpálení bude v lokalitě Na Rovinách. Nejlepší výhled bude ale od chrámu sv. Barbory a jezuitské koleje. Zde budou od 15 do 18 hodin stánky s občerstvením a různá hudební vystoupení.

Děti odehrají v kostele vánoční divadelní hru
Uhlířské Janovice - Vánoční divadelní hru odehrají děti z dramatického kroužku Základní školy Uhlířské Janovice v neděli 7. ledna od 14 hodin. V tento den zde zazní také koledy v podání žáků Základní umělecké školy Uhlířské Janovice. Představení i koledy odehrají a zazpívají děti v kostele sv. Jiljí.

Městský ples odmoderuje Vladimír Maloštík
Zruč nad Sázavou - V pořadí jedenáctý městský ples naplánovali ve Zruči nad Sázavou na 20. ledna. Městský ples se bude konat v místním hotelu. Ve velkém sále bude hrát k poslechu a tanci skupina Oh Band, v malém sále pak bude hrát skupina s názvem Teplá buchta. O předtančení se postará MZ Dance Team s Tomášem Radou a Veronikou Liškovou. Moderátorského postu se ujme Vladimír Maloštík. Lístky si mohou zájemci zakoupit od 3. ledna v místním infocentru.

Ilustrační foto.
Lidé z Váchova se obávají, pila obnoví noční provoz