Turistický oddíl plánuje další noční pochod

Zruč nad Sázavou – V pořadí třicátý devátý ročník Nočního pochodu plánuje turistický oddíl TJ Jiskra na pátek 3. listopadu. Turisté vyrazí v 17. hodin od místního Spolkového domu. Do cíle, který bude u zdejší restaurace Na Pohoří, by jeho účastníci měli dorazit kolem 21. hodiny. Tradiční trasa nočního pochodu bude dlouhá dvanáct kilometrů. Pro zvýšení bezpečnosti organizátoři všem účastníkům doporučují, aby se vybavili reflexními prvky.

Ve Vrdech svezou o víkendu velkoobjemový odpad

Vrdy – Svoz velkoobjemového odpadu naplánovali ve Vrdech na tuto sobotu. Kontejnery budou umístěny ve Vrdech u zvoničky, v Dolních Bučicích u kostela a v Horních Bučicích u hřiště. Na tato místa budou přistavěny od 8 do 12 hodin. Do kontejneru mohou lidé umístit starý nábytek, podlahové krytiny, umyvadla, vany, staré lyže, velká zrcadla, do kontejnerů naopak nepatří nebezpečný odpad, stavební materiály, zemina nebo suť.

Senioři ve Zruči nad Sázavou zasedli ke klávesnicím.
OBRAZEM: Senioři ve Zruči nad Sázavou zasedli ke klávesnicím

Pošta ve Zbraslavicích dočasně omezí svůj provoz

Zbraslavice – Dočasné omezení hodin pobočky České pošty ve Zbraslavicích je naplánováno na příští čtvrtek 26. října a pátek 27. října. V tyto dny bude pro veřejnost pošta otevřena od 8 do 15 hodin.

Senioři si zasoutěží u kávy

Kutná Hora – Centrum pro zdravotně postižené a seniory plánuje další trénování paměti. To se uskuteční ve středu 25. října od 9 hodin v sídle centra v Dolní ulici. Tentokrát si senioři, kterým bude pomáhat sociální pracovnice Jana Vojířová, zasoutěží při šálku kávy. 

Posvícenské veselí navštíví medvídek mýval Jerry

Chotusice – Posvícení v Chotusicích naplánovali na neděli 1. listopadu od 15 hodin. V tento den se mohou lidé těšit na ukázku cvičených pejsků, humorné kouzlení se zvířátky či dětský kolotoč. U sokolovny nebude chybět ani návštěva medvídka mývala, který si říká Jerry. 

Děti půjdou s lucerničkami

Potěhy – Bobříka odvahy splní děti v Potěhách v pátek 27. října. Na fotbalové hřiště přijdou zájemci v 18.15 hodin, odkud pak společně půjdou se svými lampiony či lucerničkami.

Sjezd Vavřineckého potoka 2017   Foto: archiv organizátorů
Bára Špotáková si divokou vodu radši nezkusila, za rok to možná napraví