Navštíví sklářský kurz

Sázava - Letní kurz s názvem Masterclass je tentokrát na téma Renesanční techniky, začne v pondělí 24. července. Návštěvníkům se představí renesanční sklářská technika, kdy je spojována drobná hutní plastika s lehkostí kalíšku. Zájemci si vyzkouší tvarování skla pomocí různých sklářských i nesklářských nástrojů.

Děti se v Hlízově naučí rozpoznávat stromy

Hlízov - K příležitosti 110. výročí od postavení hlízovské školy a založení zahrady se v Hlízově koná ve středu 26. července přírodovědný program pro děti. Návštěvníci se naučí rozpoznávat stromy a keře, či budou mít možnost vyzkoušet keramickou dílnu. Středeční program začne v 9 hodin.

Kapitánu Ivu Kardošovi přijel na záložní letiště v Pardubicích osobně poblahopřát velitel Vzdušných sil AČR genmjr. Jaromír Šebesta
Nový čáslavský display pilot sbírá ocenění v zahraničí

Provoz v čáslavské Pražské ulici řídí semafory

Čáslav - Rekonstrukcí prochází v současné době Pražská ulice, která tvoří vjezd od Čáslavi od Kutné Hory a Kalabousku. Jedná se o první fázi uvedených prací, které budou po dokončení oprav v této ulici pokračovat i v dalších částech města nazvané Budín. Současné práce omezují provoz na silnici, který je veden jedním jízdním pruhem. Dopravu proto řídí semafor. 

Lidé si mohou zacvičit jógu i s výhledem na Barboru

Kutná Hora - Zacvičit jógu si mohou lidé v zahradách bývalé jezuitské koleje v Kutné Hoře, a to každou středu od 17.30 hodin. Cvičení s výhledem na chrám sv. Barbory provozuje nezisková organizace Jóga v denním životě, a je vhodné pro pokročilé i začátečníky.

Fotbalisté Čáslavi zvítězili v předkole MOL cupu na hřišti pražské Aritmy 2:0 a vybojovali si tak možnost nastoupit v 1. kole této soutěže proti druholigové Příbrami.
Čáslav přivítá v sobotu Příbram. Nedáme jim nic zadarmo, předeslal trenér Truksa