Strašidla se sejdou tuto středu ve Vodrantech
Čáslav - Halloween oslaví všechna strašidla z FK Čáslav tuto středu od 17 hodin. Na všechna strašidla bude čekat ve strašidelných Vodrantech bohatý program, nebudou chybět strašidelné úkoly ani diskotéka. Ti, co rádi tvoří, si mohou ve Vodrantech vydlabat dýni a pro dušičky bude připraven i salon krásy s malováním na obličej. Lampionový průvod bude zařazen až na samotný závěr čáslavské akce Halloween.

Pozvánka na Halloween v režii FK Čáslav.Zdroj: www.fkcaslav-mladez.cz


Drakiáda potěší malé i velké tuto sobotu ve Starkoči
Starkoč - Drakiádu naplánovali ve Starkoči na sobotu 28. října. Přesný čas drakiády bude ještě upřesněn na základě předpovědi počasí.

Partnerské vztahy 19. století rozebrala spisovatelka, lektorka a publicistka Martina Bittnerová
Partnerské vztahy 19. století rozebrala Martina Bittnerová

Připravují dušičková setkání, modlitby i bohoslužby
Kutnohorsko - Památka zesnulých v kalendáři připadá na 2. listopadu, na řadě míst na své blízké ale formou modlitby vzpomenou už tenhle víkend. V sobotu 28. října se v 17.30 hodin uskuteční společná modlitba za zemřelé na hřbitově v Podvekách, v neděli 29. října se pak uskuteční od 15 hodin na hřbitově v sousedním Xaverově. V Ratajích nad Sázavou na zemřelé vzpomenou 2. listopadu nejprve v 17 hodin společnou modlitbou za zemřelé na zdejším hřbitově, od 18 hodin pak bude na programu bohoslužba v kostele sv. Matouše. O den dříve budou na zemřelé vzpomínat i v sousední Sázavě, kde se nejprve v 16.30 bude konat modlitba za zemřelé na hřbitově u sv. Anny v Sázavě, od 18 hodin bude potom bohoslužba ze Slavnosti všech svatých v Sázavě.

Na benefičním plese zahraje kapela B-dance band
Kutná Hora - V pořadí jedenáctý ročník benefičního plesu Cesta životem bez bariér se bude konat v sobotu 11. listopadu od 20 hodin v kulturním domě Lorec. K poslechu a tanci bude hrát kapela B-dance band a ples bude tradičně moderovat herec Pavel Nový. Výtěžek z plesu bude využit na pořízení vysokozdvižné plošiny do centra denních služeb pro handicapované děti, které bude realizováno v Kutné Hoře.

Ilustrační foto
Volby roku 2017: za Kutnohorsko nemíří do parlamentu jediný poslanec

Přednášku o bolesti kloubů plánují v Kutné Hoře
Kutná Hora - Přednosta kliniky dětské a dospělé ortopedie a traumatologie Fakultní nemocnice Motol Tomáš Trč bude přednášet v obřadní síni Vlašského dvora v Kutné Hoře tento čtvrtek od 16 hodin. Přednáška Jak na bolesti kloubů bude i s ukázkou endoprotéz, obřadní síň bude pro veřejnost otevřena už o půl hodiny dříve, tedy 15.30 hodin.

Gymnázium Jiřího Ortena vyjde do ulic
Kutná Hora - Pedagogové, současní i bývalí studenti, ale také rodiče nebo přátelé Gymnázia Jiřího Ortena vyjdou ve středu 25. října do kutnohorských ulic. Průvodem v kostýmech a dobovými scénkami chtějí připomenout historii jejich školy. Průvod městem zamíří nejprve k původní budově gymnázia, potom na Palackého náměstí.

Herečka a malířka Iva Hüttnerová na Regionu
Kutnohorsko - Hostem oblíbeného pořadu Humoriáda ve vysílání Českého rozhlasu Region bude dnes po 16. hodině herečka a malířka Iva Hüttnerová. Celou hodinu můžete rozhodovat o tom, kdo vás bude bavit. Spolu s moderátorem pořadu Patrikem Rozehnalem vám Iva Hüttnerová nabídne vždy dvě scénky. Ta, která od posluchačů získá více hlasů, se pak objeví ve vysílání. Těšit se můžete i na zajímavé historky spojené s aktéry jednotlivých scének. Humoriádu naladíte na frekvenci 100,5 FM.

Viktoria Sedlec zvítězila v Lorci nad kutnohorským béčkem.
Emoce ve Vrdech. Onderka: To jsem ještě neviděl