Účastníci si zahrají na archeology a pokusí se najít skrytý poklad, odkryjí hrob pravěkého lovce a také si vyzkouší výrobu vlastního šamanského náhrdelníku či přilby vojáka z období třicetileté války. Zahrají si také na lovce a z kořisti si něco uvaří. Připraveny budou také záludné historické otázky a kvízy.

Kapela Derby roztančí sokolovnu

Paběnice - Fanoušky oblíbená kapela Derby přijede v sobotu 13. října do Paběnic. Koncert se uskuteční v sokolovně, odkud se první tóny známých písniček ozvou ve 20.30 hodin.

Salón oslaví narozeniny přehlídkami

Kutná Hora - Salon Meluzína slaví své dvacetiny. A chystá se je oslavit stylově, a to módními přehlídkami. První z nich se uskuteční v sobotu 13. října od 19 hodin v aule Církevního gymnázia Kutná Hora ve Voršilském klášteře. Druhá přehlídka se koná v neděli 14. října od 15 hodin tamtéž. Přehlídky jsou vždy komponované jako malá divadelní představení. Tentokrát připomenou to nejlepší z módních přehlídek za celou existenci salónu.

Zeměpisné a vlastivědné sdružení jde na vycházku

Kutná Hora - Zeměpisné a vlastivědné sdružení, tedy spolek podporující poznávání nejen České republiky, ale i zahraničí pořádá v sobotu 13. října další vycházku. Tentokrát se její účastníci vydají podél Labe. Ráno v 8.59 hodin nasednou v Kutné Hoře na vlak, kterým se dopraví do Nymburka. Odtud se podél řeky vydají do Poděbrad na trasu dlouhou asi 10 kilometrů. Kdo nebude mít možnost zúčastnit se zítra, další vycházka se koná 27. října. Její účastníci absolvují trasu z Ronova nad Doubravou přes Žleby až do Markovic.

Lidé v Kácově nakoupí na bazárku

Kácov - Podzimní bazar nejen s dětským zbožím pořádají v Kácově. Ten se uskuteční v klubovně Bisport na adrese Kácov 158. Prodávající si tu v pátek 12. října odpoledne připraví svoje stánky a pro nákup se bazárek otevře v sobotu 13. října od 10 do 18 hodin. Otevřen bude i v neděli, a sice od 10 do 15 hodin. Kromě dětského vybavení si tu nově něco pořídí maminky, například oblečení, látky i domácí potřeby. Děti se během nakupování zabaví v kinosále, kde budou promítány pohádky.

Sobotní drakiádu pořádají ve dvou obcích

Zbyslav, Vodranty - V pouštění draků a v utkání o nejhezčího draka si děti zasoutěží v sobotu 13. října v obcích Zbyslav a Vodranty. Ve Vodrantech se děti s rodiči sejdou na drakiádě ve 13 hodin na louce zvané U Mildorfů. O hodinu později se začne soutěžit takéve Zbyslavi. Účastníci obou drakiád se mohou těšit na drobné občerstvení a odměny při úspěchu v soutěžích.

Draci se proletí také nad Solopyskami

Solopysky - Drakiádu pořádají v neděli 14. října také v Solopyskách. Její účastníci se sejdou ve 14 hodin za dětským hřištěm. Kdo přijede autem, zaparkuje jej podél silnice od kostela směrem k Uhlířským Janovicím. Draci budou soutěžit v kategoriích Krasavec, Letec a Povaleč. Po ukončení soutěží se budou opékat špekáčky. V případě nepříznivého počasí se Drakiáda ruší.

Jógu si její milovníci zacvičí v expozici

Kutná Hora - Jógu si zacvičí její příznivci v sobotu 13. října přímo v prostorách Galerie Středočeského kraje, respektive ve stálé expozici Stavy mysli / Za obrazem. Cvičit se začne v 10 hodin pod vedením lektora Martina Komára.