V hřbitovní kapli se sejdou při bohoslužbě
Hlízov – Bohoslužba za živé a zesnulé obyvatele Hlízova a Malína se uskuteční v sobotu 4. listopadu od 10 hodin v kapli na hřbitově Hlízov. Dušičkové setkání, které připomene čtvrteční Památku zesnulých pořádá Hlízovský unikátní spolek a Římskokatolická farnost Kutná Hora Sedlec.

Aurel Klimt dorazí do GASK
Kutná Hora – V rámci cyklu Kamarádi animovaného filmu tentokrát do Galerie Středočeského kraje dorazí jeden z nejpovolanějších a sice režisér a producent Aurel Klimt. Beseda včetně ukázek z jeho filmů se uskuteční ve čtvrtek 2. listopadu od 17 hodin.

Strašidla dorazí do města
Kutná Hora – Strašidelné pověsti se budou v Dačického domě konat ve středu 1. listopadu od 15 hodin. Odpoledne plné her a zábavy je určeno především dětem, které by měly přijít v maskách.

Ilustrační foto
Infocentrum na náměstí čeká rozsáhlá modernizace, získá multifunkční panel



Blanka Bohdanová bude vystavovat v Kutné Hoře
Kutná Hora – Výstava obrazů herečky a malířky Blanky Bohdanové pod názvem Inspirace se uskuteční v horní kapli kostela Všech svatých s kostnicí v Sedlci. Výstava bude otevřena vernisáží v pátek 3. listopadu v 18 hodin za účasti autorky a potrvá až do 3. ledna 2018. Na výstavě budou mít návštěvníci možnost zakoupit olejomalby, pastely a serigrafie Blanky Bohdanové. Kulturní akci pořádá Galerie naivního umění agentura a Římskokatolická farnost Kutná Hora – Sedlec pořádají Kutná Hora.

Část obce Malešov je neprůjezdná
Malešov – Část obce Malešov, zvaná jako Biliov, je neprůjezdná. Z důvodu narušení statiky a hrozby zřícení vstupní brány byla totiž uzavřena příjezdová komunikace. O jejím dalším osudu se teprve rozhodne.

Turistický oddíl plánuje další noční pochod
Zruč nad Sázavou – V pořadí třicátý devátý ročník Nočního pochodu plánuje turistický oddíl TJ Jiskra na pátek 3. listopadu. Turisté vyrazí v 17. hodin od místního Spolkového domu. Do cíle, který bude u zdejší restaurace Na Pohoří, by jeho účastníci měli dorazit kolem 21. hodiny. Tradiční trasa nočního pochodu bude dlouhá dvanáct kilometrů. Pro zvýšení bezpečnosti organizátoři všem účastníkům doporučují, aby se vybavili reflexními prvky.

Memorandum za čínskou stranu podepsal Wang Jianman, místopředseda Zhejiang provinčního výboru Čínské lidové politické konzultativní konference.
Pondělní podpisy mají studentům ze středních Čech přiblížit cestu do Číny