Pohádkové bytosti přivítají děti u rozhledny Bohdanka  
Bohdaneč – V pořadí sedmý ročník Pohádkového putování je naplánován v Bohdanči na tento čtvrtek 28. září. Start putování se bude konat přímo na rozhledně Bohdanka. S pohádkovými bytostmi pak budou putovat malí a velcí od 13 do 15 hodin.

Na Palackého náměstí zazpívá Miro Šmajda
Kutná Hora - Svatováclavské slavnosti se budou konat na Palackého náměstí tuto sobotu od 13 hodin. Vystoupí divadelní soubor Kůzle Hu.sou a hudební skupina Trampoty. Od 18.45 hodin pak zazpívá Miro Šmajda. Od 13 hodin si mohou lidé také na náměstí projít staročeské trhy. Pro děti bude připraven v parku U Tří pávů další program.

Pro velký zájem se koná další zdravotní cvičení
Kutná Hora - Zdravotní cvičení ve vodě se bude pro velký zájem konat i tento čtvrtek 28. září v kutnohorském bazénu. Cvičící tak zároveň společně oslaví státní svátek. Cvičení se pak uskuteční naposledy ve čtvrtek 5. října. Poté se bude konat již každou středu od 10 října, a to vždy od 10 do 11 hodin. Vstup do šaten je povolen od 9.30 hodin. Poslední lekce je nyní naplánována na 7. března příštího roku.

Podchod na hlavním vlakovém nádraží v Kutné Hoře.
Povede podchod do Malína? Ano, ale až za pár let



Divadlo bude hostit výstavu Miloslava Mouchy
Čáslav - Výstava Miloslava Mouchy s názvem Z onoho světa bude zahájena ve foyer Dusíkova divadla v Čáslavi v úterý 3. října od 17 hodin. Úvodní slovo pronese Petr Svoboda, který je ředitelem Galerie výtvarného umění v Mostě. Lidé mohou výstavu v čáslavském divadle navštívit do 26. listopadu.

Kapacitu rozšířili ve družině celkem o třicet míst
Kutná Hora - Ve školní družině na Základní škole Žižkov v Kutné Hoře navýšili kapacitu. „Ta byla donedávna stanovena na 210 žáků školy, protože bylo ale stále nedostatek volných míst, školní družina se rozšířila o další třídu,“ řekl místostarosta Kutné Hory Josef Viktora. V současné době je již kapacita školní družiny celkem 240 žáků.

Uspořádají výroční varhanní koncert v kostele sv. Václava
Malešov - Výroční varhanní koncert v kostele sv. Václava v Malešově se bude konat tento čtvrtek od 16 hodin. K poslechu zahraje přítomným Orchestra di Archi se sólisty Viktorem Darebným, který se ujme varhan a Jiřím Kuchválkem, který zahraje posluchačům na housle. Zazní díla skladatelů Johanna Pachelbela, Jana Křtitele Kuchaře, Giuseppeho Tartini a dalších.

Ředitelka středočeských hygieniků hostem Regionu
Kutnohorsko - Český rozhlas Region se každé úterní odpoledne ptá těch, kteří ovlivňují život v našem kraji. V pořadu K věci hovoří k aktuálním tématům významné osobnosti veřejného života. Dnešním hostem bude ředitelka Krajské hygienické stanice Středočeského kraje Jarmila Rážová. Moderátor Tomáš Pancíř s ní například probere výsledky kontrol ve stravovacích zařízeních. Pořad K věci si můžete poslechnout po 15. hodině ve vysílání Českého rozhlasu Region na frekvenci 100,5 FM.

Ilustrační foto.
Krimi mix z Kutnohorska