Vrdská knihovna oznámila, kdy bude uzavřena

Vrdy – Knihovna ve Vrdech bude ve středu 18. dubna po celý den uzavřena z důvodu školení personálu. Další uzavření knihovny je plánováno na pondělí 7. května. To bude zavřeno pouze v ranních hodinách, mezi 7. a 10. hodinou. Knihovna také uveřejnila datum týdenní dovolené, která se uskuteční od pátku 25. května do pátku 1. června.

Děti se učí trávit čas s knihou  

Kutná Hora – Další čtenářský klubík je připraven ve čtvrtek mezi 15. a 16. hodinou v kutnohorské Městské knihovně. Klubík je určen pro děti od 4 do 7 let, které samy neumí číst, ale mohou rozvíjet své čtenářské dovednosti. Děti se mimo jiné budou učit, jak trávit čas s knížkou, nebo jak naslouchat druhým.

Čáslavská základna podpořila seniory.
Čáslavská základna podpořila seniory

O vlivu aromaterapie povypráví v kavárně  

Kutná Hora – Kurz aromaterapie se v kavárně Matky sobě v Bartolomějské ulici uskuteční ve středu 18. dubna mezi 10. a 12. hodinou. Kutnohorská aromaterapeutka Alena Kuchyňová povypráví o tom, jaký vliv mají vůně na člověka, jeho náladu i zdravotní stav.

Zruč nad Sázavou ožije Vodáckým festivalem  

Zruč nad Sázavou – Třetí ročník Vodáckého festivalu a retro plavba se uskuteční v sobotu 21. dubna ve Zruči nad Sázavou. Začíná se v 10 hodin, kdy se otevřou zámecké expozice. Historické lodě z Horky nad Sázavou vyplavou v 11 hodin a jejich plavba potrvá zhruba hodinu a půl. Městská slavnost na zámeckém nádvoří potrvá od 13 do 16 hodin. Vrcholem dne bude hudební festival, kde vystoupí Isara, Medůzy, Nové struny Strašlivá podívaná a na závěr také Pavel Dobeš.

Václav Hula vystaví obrazy ve Vrdech  

Vrdy – Výstava obrazů nazvaná Krajina, jejímž autorem je Václav Hula, bude slavnostně zahájena v pátek 20. dubna v 17 hodin. Obrazy budou k vidění ve výstavní síni při Obecním úřadě Vrdy. Výstava potrvá do neděle 29. dubna.

Budík se vrátí snad do konce dubna.
Budík se vrátí snad do konce dubna