„Chtěl bych se podílet na dokončení rozpracovaných akcí, při práci na městském úřadě bych chtěl zjistit, kde jsou palčivá místa,“ řekl ještě před volbou Hadrovský.

Zastupitelé se ale nakonec shodli na návrhu Ivo Šance (Šance), že město až do konce volebního období, tedy do října 2018, povede jen starosta s jedním místostarostou.

Někteří zastupitelé nesouhlasili s tím, že agendy je na městském úřadě příliš a ve dvou se to bude dát těžko zvládnout.

„Dotáhnout volební období jen s jedním místostarostou se podle mě dá, byl jsem dvakrát starostou. Zuzana Moravčíková to dělala s funkcí uvolněné krajské radní, bude to složitější, ale jde to,“ argumentoval Šanc.

Lampiónový průvod. Ilustrační foto.
KRÁTCE: Lampionový průvod půjde přes čáslavské náměstí

Nová jména se na jednání městských zastupitelů přece jen objevila. Novým radním, který v městské radě nahradí Zuzanu Moravčíkovou, se stal Martin Hlavatý (Alternativa).

Navržená protikandidátka za ČSSD Běla Hejná se nominace vzdala. „Nominace se vzdávám, Martin Hlavatý je lepším kandidátem, i vzhledem k tomu, že vedení města bude jen ve dvou,“ uvedla Hejná.

Hlavatého v tajné volbě do funkce městského radního podpořilo celkem 22 zastupitelů. „Budu prosazovat jen to, co jsem říkal celé tři roky v zastupitelstvu,“ řekl nově zvolený radní.

Moravčíkovou ve funkci zastupitelky nahradil stranický kolega Jan Balham, který hned v úvodu schůze složil slib.

Turnaj v pIšQworkách na Střední průmyslové škole v Kutné Hoře.
Turnaj v pIšQworkách: Kutná Hora praskala ve švech