Řidič, který na parkovišti označeném příslušnou dopravní značkou zaparkuje, musí při začátku stání ve vozidle viditelně umístit speciální kotouč a nastavit na něm dobu začátku stání, kterou nesmí až do odjezdu měnit. Dobu, kterou smí bezplatně na daném místě parkovat, najde na dodatkové tabulce dopravní značky.

„V listopadu by se tři místa měla objevit v Sokolské, dalších sedm pak v Radnické ulici před městským úřadem,“ uvedl Dobroslav Vepřek z technického oddělení kutnohorského městského úřadu. Podle něj v Sokolské ulici budou tři parkovací místa zcela nová, na ostatních se „jen“ změní dopravní značky a pravidla parkování.

Ilustrační foto.
Parkoviště v Sedlci dostává reálný rozměr

„V Radnické ulici už parkovací stání jsou. Nyní ale budou řidiči muset použít parkovací kotouč, doba bude stanovena na dvě hodiny,“ řekl Vepřek s tím, že na ostatních místech ve městě bude povolená doba parkování třicet minut. Značky s parkovacím kotoučem by měly přibýt i v Tylově ulici. „Čekáme ale ještě na schválení odborem dopravy,“ dodal Vepřek.

Speciální parkovací kotouče lze běžně zakoupit v papírnictvích či v e-shopech. Jedná se o plastovou nebo papírovou pomůcku, jenž lze pořídit kolem třiceti korun. Jednoduše se na ní vyznačí doba příjezdu, nutné je ale dodržet povolenou dobu parkování. V opačném případě se řidič dopouští dopravního přestupku.

Veletrh škol v Kulturním domě Lorec v Kutné Hoře.
Školáci zamířili na veletrh studijních a učebních oborů