"Z událostí v Paříži jsem zhrozena a ráda bych tady vyjádřila soustrast," uvedla Zuzana Moravčíková, místostarostka Kutné Hory.

"To, co se stalo v Paříži, je strašné," Miloš Petera, středočeský hejtman.

"Hned v pondělí budeme zasílat oficiální kondolenci," Josef Viktora, místostarosta Kutné Hory.

„Jsem z toho vyděšená. Chtěla jsem jet do Paříže a tu cestu si teď určitě rozmyslím, bojím se, aby se to nezačalo přibližovat víc a víc k nám. Člověk teď určitě více přemýšlí, kam jet a kam už ne. Je to opravdu strašné," úřednice z Čáslavi Silvie Dvořáková.

„Jsem z toho smutný a soucítím s oběťmi a pozůstalými. Zároveň se obávám, že tahle událost ještě více vyhrotí už takhle radikální protiimigrantské postoje naší společnosti. Bojím se, aby tyto události nevedly k ukvapeným rozhodnutím, například k uzavření hranic nebo k automatickým odsunům uprchlíků," ředitel základní školy Vít Šnajdr, Kutná Hora.

"Je to hrozné, co se stalo. Mám obavy, aby to všechno v budoucnu nebylo ještě horší. Je na místě, abychom si maximálně prověřovali všechny, kteří na naše území vstoupí. Ve Francii se jedná již o dlouhodobou situaci, protože si tam migranty pustili už pár let zpět, "  Jaromír Strnad, starosta města Čáslav.

Malé pietní místo v Kutné Hoře

"Je to otřesná tragédie a asi nás nečekají lehké časy. Modlím se, abychom se moudře a s odvahou postavili zlu Islámského státu. Zároveň prosím za nás, abychom se nenechali zaslepit bolestí, nejistotou a strachem. Mohli bychom totiž plni nenávisti ubližovat těm, kteří jsou sice jiné kultury  či náboženství, ale stejně jako my se s tímto zlem neztotožňují," páter Jan Uhlíř, Římskokatolická farnost - arciděkanství Kutná Hora.

"Do Francie velice rád jezdím, nakupuji tam Champagne, je to můj nejoblíbenější kout na zemi. Jsem tam několikrát do roka. Miluju to tam, pokaždé si ten pobyt užívám na maximum a když tam nejsem, navozuji si aspoň atmosféru poslechem Edith Piaf. Je to velice smutné, že se Francie stala již podruhé terčem útoků a je mi to samozřejmě nesmírně líto. Pray for Paris," Jiří Vavřička, majitel kutnohorského baru.

"Situace v Paříži je šílená.Tahle hrůza se stala zrovna, když jsem byla ve svojí práci (restaurace v centru Prahy) a vůbec z toho všeho, co se děje, nemám dovrý pocit.Všechno je hrozně blízko nás. Uprchlívi i to, co se stalo včera. Soucítím s Francií a musíme začít s tímhle zlem bojovat, týká se to nás všech. Je mi to strašně líto," Eliška Rajchmanová, Svatý Mikuláš.

Další inforamce naleznete v Kutnohorském deníku 16. listopadu. Pokud máte i vy spojitost s Francií, máte tam přátele a prožíváte s nimi události posledních dní, můžete se svým příběhem zkontaktovat redakci na adrese redakce.kutnohorsky@denik.cz.