Samotný porod probíhal bez komplikací. „Jejich matka je už v tomhle ostřílená, je to již její čtvrtý porod," řekl majitel soukromého zoo-parku Ivan Ringel. V Ringellandu pracuje celá jeho rodina. Park založil společně se svou manželkou Olgou, na údržbě se podílí také jejich dva synové.

Prozatím beze jmen

Tygří kluci se mají čile k světu. Začínají se pomalu pohybovat po výběhu. Před nimi leží významné datum, a to neděle 9. června, kdy se uskuteční jejich slavnostní křtiny.

V současné době tygříci ještě čekají na svá jména. „Nakonec jsme to vyřešili tak, že o jménech mláďat necháme rozhodnout děti. Na kutnohorské školy jsme rozeslali návrhy čtyř jmen, pro která budou děti hlasovat," vysvětlil s úsměvem způsob rozhodování o jménech Ringel.

5. května byli malí tygříci z Ringellandu v Habrkovicích představeni veřejnosti

Mali kluci mají za sebou první zkušenosti s návštěvníky. Ti je mohli poprvé spatřit v neděli 5. května. A jak tygříci tento slavný den prožili? „Většinu času prospali. Přeci jen jsou ještě malí, ale už se pomalu batolí po výběhu," uvedl majitel Ringellandu. Návštěvníci je nadále mohou obdivovat denně od 9 do 18 hodin.

Nelétáme v oblacích

Ringelland, menší zoo-park v Habrovicích, se specializuje na chov kočkovitých šelem.
Kromě tygrů zde pobíhají také lvi, návštěvníci mohou obdivovat také filmovou hvězdu – hrocha Davídka, který si zahrál jako malý ve filmu Dva lidi v ZOO. Majitel parku Ivan Ringel tak denně spolupracuje se zvířaty, která jsou pro člověka nebezpečná. „To víte, zranění se tu nevyhneme. Když ale k něčemu dojde, vždy se ale jedná o pochybení ze strany člověka. Zvířata jednají instinktivně," popsal svoje zkušenosti se zvířaty Ivan Ringel.

V Ringellandu žije i televizní hvězda - hroch Davídek

V budoucnu plánují majitelé rozšířit svoji zvířecí rodinku o další kočkovité šelmy. „Uvažujeme například o zakoupení černého pantera. Co do zvětšování plochy, kterou park zaujímá, žádné plány prozatím nemáme. Nelétáme raději v oblacích, odkud jsme už párkrát spadli na zem," uvedl k plánům do budoucna na závěr majitel Ringellandu.

5. května byli malí tygříci z Ringellandu v Habrkovicích představeni veřejnosti