„Na dobrovolném vstupném se vybralo krásných 17 tisíc korun, které byly rozděleny rovným dílem mezi tyto dvě organizace,“ spočítala za skupinu Potomci Zlatého třmene ze Semtěše Alena Teplá.

Poznáte obec na Kutnohorsku?
FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Kutnohorsku?

A co bylo po celý den k vidění? Byla to šermířská vystoupení velkých i malých šermířů, předvedli se dravci ze Žlebského panství a ze sokolnické společnosti Teir. „Úchvatná podívaná byla i na veselou mučírnu, kde zlotřilý kat se sám stal obětí. Děti ho mohly ztrestat a házet na něj rajčata, což dětem působilo velikou radost,“ prozradila Alena Teplá. Lidé si pochutnali na dobových jídlech z dobové kuchyně Plný břuch, projeli se na koních, zhlédli čarodějnické vystoupení.

„Vyvrcholením celého dne byla pohádka pro Janičku, diváci hltali děj o unesené princezně zlým rytířem Ignorem a její vysvobození rytířem Jaroslavem za pomoci dětských návštěvníků,“ popsala Alena Teplá s tím, že žhavou tečkou programu byla ohnivá show.

„Veliké poděkování patří nejen těm, co přidali ruku k dílu, ale hlavně sponzorům, kteří pokryli veškeré náklady na uspořádání celé akce,“ zdůraznila a dodala: „Již teď zveme diváky na příští ročník!“

Na náměstíčku v Sudějově se koná každý první víkend po svátku sv. Anny tradiční pouť.
Sudějov ožil tradiční poutí