Hřiště bude přístupné jak sportovcům, tak i lidem z řad veřejnosti, kteří ještě posilování pod širým nebem nepřišli na chuť, ale jsou rozhodnutí jej zkusit. „Mohou jej využít například i maminky na mateřské dovolené. Když půjdou okolo s kočárkem, tak se mohou protáhnout,“ uvedla Zdeňka Nezbedová z Městského úřadu Čáslav.

Hokejisté Čáslavi porazili ve třetím přípravném utkání Světlou nad Sázavou 6:1.
Čáslav je k nezastavení. Světlá si odvezla šest gólů

OTEVŘE SE V NEDĚLI

Svého slavnostní otevření se workoutové hřiště dočká již tuto neděli 10. září od 14 hodin. V bohatém programu si najdou své děti i dospělí. Pro přítomné bude navíc připravena exhibice mistryně republiky ve workoutu Pavly Šulistové.

Workoutové hřiště v ČáslaviZdroj: Deník

Kliknutím infografiku zvětšíte.

O hřiště je už nyní velký zájem. Těší se něj třeba Martin Havlíček. „Mám z toho velkou radost. Téměř patnáct let se věnuji atletice a hojně navštěvuji sportovní areál Vodranty. Na workoutové hřiště plánuji docházet jednou až dvakrát týdně,“ řekl. Podle něj je takové hřiště, které působí na první dojem jako nenápadné, velmi užitečné. „Dá se na něm krásně zpevnit tělo a zlepšit fyzička. Člověk navíc díky našemu město ušetří tisíce za vstupy do posiloven a ještě je na čerstvém vzduchu,“ dodal.

Nové místo pro sport ocenil i Vladimír Baláž, který se věnuje téměř deset let teakwondu. „Doufám, že nezůstane ani pár měsíců po slavnostním otevření prázdné,“ poznamenal.

Nové hřiště bude využívat i senior Jiří Šimáček. „Něco takového tu chybělo. Na hřišti se dá skvěle posilovat. V mém věku je důležité se zaměřit hlavně na ruce a nohy,“ řekl Jiří Šimáček.

Čáslavský judista Michal Černý.
Judista Michal Černý získal další zlaté medaile