Na příjemný ranč se sjeli amatérští i profesionální jezdci špičkové úrovně z celé České republiky a Polska. Nechyběly jezdecké závody v parkurových a westernových disciplínách jako třeba Pole Bending, tedy jízda kolem tyčí, nebo oblíbený Barrel Race, v němž kůň musí kolem každého ze sudů rozestavěných do trojúhelníku projet předepsanou dráhu, kdy sudy objíždí tak, aby kolem každého udělal osmičku. Takže o adrenalin, velké fandění diváků i písek létající od kopyt nebyla nouze.

Do soutěží se přihlásilo celkem na 60 startovních dvojic. Slavnostního nástupu s vlajkami se zúčastnily asi čtyři desítky koní, a když zazněly tóny národní hymny, všichni lidé v areálu povstali a muži stanuli s klobouky na prsou, nastal okamžik, který dojímal téměř k slzám. 


Malí příchozí si užívali doprovodný program včetně dětského koutku nebo tradičního chytání dětí do lasa, velký zájem byl také o speciality šéfa kuchyně restaurace v saloonu, která v horkém letním dni skýtala příjemný pohyb vzduchu od stylových větráků. Restaurace je na ranči otevřena během léta každý den.

Exkurze do Měšťanského pivovaru Kutná Hora
OBRAZEM: Exkurze do Měšťanského pivovaru Kutná Hora
Marie Rottrová zazpívala v Kutné Hoře.
OBRAZEM: Marie Rottrová zazpívala v Kutné Hoře