Bavit se přišly celé rodiny. Speciálně pro děti byla ale připravena naučná trasa, na které poznávaly dřeviny českých lesů, kameny, zvířata, paroží, skládaly skládačky nebo se věnovaly již avizované střelbě z luku nebo ze vzduchovky.

„Všechny stromy jsem nepoznal, ale bavilo mě to. Nejvíc orli, jak lítali na lidi," zhodnotil svou účast Péťa z Čáslavi. Zmínil přitom zlatý hřeb programu, kterým byla ukázka sokolnictví.

Orel mořský, v oboře známý pod jménem Poseidon, sup africký Nelson, nebo káně harrisovo Hary sokolníky nezradili a předvedli dechberoucí leteckou šou.

Kromě dravců si dospělí zřejmě užili hlavně rozšířený okruh do velké obory, kam se běžně návštěvníci nedostanou, a připraveny byly také ukázky lesnické techniky a krmení bílých jelenů.

Obora Žleby je jednou z lokalit, kde je chována vzácná bílá jelení zvěř. Objekt ve správě státního podniku Lesy České republiky má rozlohu 121 hektarů. První zvěř je v oboře chována od roku 1973. V devadesátých letech tam byl založen po Žehušicích druhý chov bílých jelenů v České republice.