„Čáslavské trhy už mi moc chyběly a to ani nejsem odsud, bydlím v jedné vesničce nedaleko. Vždycky tu dostanu čerstvé sezonní zboží, parkování mají dobře vyřešené, takže jezdím jednou, někdy i dvakrát týdně,“ prozradila žena, která si právě u prodejce vybírala sazenice hlávkového salátu.

Znovu obnovení trhů vítali rovněž i prodejci a pěstitelé, i když sezóna jarní zeleniny je díky chladnému počasí prý trochu opožděná. Propad tržeb díky zakázaným trhům v prvním čtvrtletí vnímají, rozhodující však bude nadcházející sezona.

Skautská lípa v Čáslavi byla pokácena.
FOTO: Skautská lípa v Čáslavi byla pokácena. Místní zuří a hledají viníka

„K propadu tržeb je potřeba říct, že na farmářských trzích neprodávají pouze pěstitelé zeleniny, ale také malé mlékárny, pekárny, pěstitelé květin. I pro ně výpadek farmářských trhů znamenal finanční ztrátu. Stejně tak pro prodejce velikonočního zboží,“ shrnula situaci ředitelka Okresní agrární komory Kutná Hora a Územní organizace Zemědělského svazu ČR Kutná Hora Veronika Vraná.

Trhy na čáslavském Žižkově náměstí by se měly konat pravidelně každé úterý a čtvrtek při dodržení všech hygienických opatření a rozestupů mezi jednotlivými stánky.

Bustu Miloše Formana na jeho rodném domě v Čáslavi.
V Čáslavi instalovali bustu Miloše Formana na jeho rodném domě. Slávu odložili