Vedení domova je proto v úzkém kontaktu s krajskou hygienickou stanicí a společně tvoří opatření odpovídající situaci. Návštěvy jsou zakázány a do odvolání se nepovolují ani výjimky. Byly zastaveny také nástupy nových klientů.

"Vše je teprve v počáteční fázi, nařizujeme protiepidemiologická opatření - karantény a testování. Primárně se budou testovat ti, se kterými dotyčná osoba přišla do přímého kontaktu, podle výsledků zvolíme další postup. Pokud bude mít pozitivní test na Covid-19 více osob, nevylučujeme ani plošné testování v celém domově pro seniory," uvedla mluvčí Krajské hygienické stanice Středočeského kraje Dana Šalamunová. Podle ní se nákaza při testování u lidí objeví nejprve pět dní po kontaktu s nakaženým.

Na šest desítek klientů čeká testování
Na šest desítek klientů Domova seniorů v Uhlířských Janovicích čeká testování na Covid-19. Uskuteční se v úterý 18 srpna. Informovala o tom mluvčí Krajské hygienické stanice Středočeského kraje Dana Šalamunová. "Co se týká situace v Domově pro seniory v Uhlířských Janovicích, zatím 11 osob z řad personálu vyšlo z testování negativně, na 1 výsledek čekáme. Testy klientů, které se budou týkat 66 osob, budou realizovány v úterý 18. srpna odběrovým týmem," uvedla Dana Šalamunová.

Experimentální lék Remdesivir.
V nemocnici v Čáslavi hospitalizovali pacienta s Covid-19, dostával Remdesivir
Z koncertu 'Pod okny' v Domově seniorů v Uhlířských Janovicích: akordeonista Josef 'Pepino' Matura.
V Domově seniorů v Uhlířských Janovicích se konal druhý koncert Pod okny