Zde je ale tak trochu zakopaný pes. Automat, který je navíc špatně viditelný, bere pouze desetikoruny a mince nižší hodnoty, s mincemi vyšší hodnoty mají řidiči smůlu. Jakmile je do parkomatu vhozena například dvacetikoruna, na displeji se objeví „překročena maximální povolená částka" a automat minci vrátí zpět. Potřebný lístek tak řidič nedostane, stejné je to i s padesátikorunou.

Čtěte také: O testy na arsen žádá 140 občanů Malína

Sedí-li ale řidič za volantem, mnoho možností na výběr nemá. Nachází se totiž v jednosměrce, ve které se couvat nedá, a tak nezbývá, než se do centra města vydat bez lístku.

Velký problém je ale i v tom, že značka upozorňující na zpoplatněný průjezd je umístěna až za poslední možnou křižovatkou, na které lze odbočit doleva a průjezdu centrem města se vyhnout. „Žádný parkomat na území Kutné Hory mince nerozměňuje. Jsou zastaralé, v rozpočtu města však na jejich výměnu chybí peníze," uvedla Jana Pospíšilová z technického oddělení Městského úřadu Kutná Hora. Podle ní by město rádo zavedlo systém chytrého parkování, je to ale spíše otázka budoucnosti.

V posledních dnech je navíc možné denně ve městě vidět městské strážníky, kteří nemilosrdně pokutují každého, kdo potřebný lístek nemá. „Uložené pokuty v blokovém nebo správním řízení se stávají příjmem rozpočtu města," uvedl ředitel Městské police Kutná Hora Václav Mareček.

Například v Čáslavi podobný problém neřeší. Na hlavním náměstí Jana Žižky z Trocnova lze zaparkovat bez problémů, parkovací lístek navíc řidič v klidu zakoupí až po zaparkování a bere všechny hodnoty drobných mincí.

Čtěte také: V Čáslavi vybudují nové parkoviště