Kvůli špatně udělanému značení se rozjely živé diskuse, které odkazují k tomu, že ti, co v inkriminovaném místě odbočují, zde prakticky denně porušují pravidla silničního provozu a páchají přestupek. „Udělala se jednosměrka v Puškinské, tímto směrem vjezd a pak šup, plná čára,“ zní jeden z názorů na sociální síti. „Přestupek tam vlastně děláme všichni. Ono to jinak ani nejde,“ míní další.

To ostatně potvrdila i sama Policie České republiky. „To je bez diskuze, plnou čáru řidiči přejíždět nesmějí. Co se týče této konkrétní křižovatky, jde o chybu, kterou jsme ihned připomínkovali,“ uvedl Libor Koleček, zástupce vedoucího kutnohorského dopravního inspektorátu Policie České republiky. Celou věc má tak podle všeho „na triku“ Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které je vlastníkem komunikace. To ale argumentuje tím, že Masarykova ulice ještě nebyla převzata od zhotovitele.

Kaplička v Hranicích.
OBRAZEM: Kaplička v Hranicích bude mít nový kabát

"Provedené stavební práce na rekonstrukci Masarykovy ulice včetně vodorovného dopravního značení nebyly doposud od zhotovitele převzaty. Přes výše uvedenou skutečnost byl zhotovitel na tuto vadu v prostoru křižovatky upozorněn a je požadováno její odstranění v nejbližším možném termínu," uvedla mluvčí ŘSD Nina Ledvinová s tím, že k přeznačení by v případě vhodných klimatických podmínek mělo dojít 26. října.

Špatně udělané značení řeší ale nejen ti, co tudy občas projíždějí, ale především také lidé, co v lokalitě bydlí a den co den musí porušovat dopravní předpisy, aby se dostali autem ke svému bydlišti.

Ilustrační foto.
KRIMI MIX: V Chlístovicích našli protipěchotní dělostřeleckou minu

„Situace se u nás zlepšila, když zjednosměrnili Puškinskou ulici. Co si ale budeme povídat, ne všichni jednosměrku respektují. Co tu ale Ředitelství silnic a dálnic nedávno vytvořilo, je neuvěřitelné,“ řekla s úžasem Dagmar Liberská, která v ulici Puškinská bydlí. Podle ní je jen otázkou času, kdy se kvůli špatnému dopravnímu značení stane v místě nějaká nehoda. „Řidiči, kteří to tu neznají, prakticky ani nepočítají s tím, že do té ulice může nějaké auto odbočit,“ dodala s tím, že by byla ráda, aby Ředitelství silnic a dálnic vzniklou situaci co nejdříve řešilo.

Ulicí Masarykova často projíždí i Marek Coufal z Kutné Hory. „Když jsem jel poprvé po opravené silnici, tak jsem se musel smát. Nevím, kdo to má na svědomí, jestli to někdo nepochopil, nebo špatně udělal,“ řekl Coufal. I podle něj by ale mělo ŘSD vše co nejdřív napravit. „Jsem zvědavý, kdyby se přímo na tomto místě stala nehoda, jak by to policisté řešili,“ dodal. Pokud vše ale dobře dopadne, měla by se situace na křižovatce u divadla změnit už dnes.

Učebnička pod borovicí.
Učebnička pod borovicí spatřila světlo světa