,,Nechceme, aby byl areál využíván k jiným účelům a byl třeba přestavěn na ubytovnu," zdůraznil starosta Martin Starý.
O odkoupení pivovaru se podle něj v tuto chvíli vážně zajímá jeden soukromý investor, který by ho chtěl opravit a rovněž počítá i s podmínkou týkající se obnovy výroby piva. Zároveň by chtěl v areálu zachovat kulturní akce. Starosta dále dodal, že se objevili i další dva možní uchazeči. „Uvidíme, jestli splní podmínky a jestli do toho půjdou také," uvedl.

Kutnohorské vedení města chce areál prodat minimálně za 15,5 milionu korun a stanovuje si i některé podmínky, například složení milionové kauce. Do roka od prodeje musí být zažádáno o stavební povolení a do dvou let od jeho získání by v areálu měla být obnovena výroba, která by obsáhla třicet tisíc hektolitrů ročně.

Starosta Martin Starý by zároveň uvítal, kdyby nový vlastník, který vzejde z chystaného tendru, měl sídlo přímo v Kutné Hoře, aby výnosy z daní plynuly do městského rozpočtu. V případě Heinekenu to tak nebylo.

Pivovar v minulosti vařil kolem 200 tisíc hektolitrů piva, ke konci však byla výroba ve značném útlumu. V roce 2009 pak v Kutné Hoře ukončila výrobu skupina Heineken a přesunula ji do Velkého Března. Další rok zůstal lorecký areál i bez technologie. Od té doby je pivovar víceméně prázdný.