Noční můrou všech projíždějících řidičů je v současné době Masarykova ulice v Kutné Hoře, kde jízda připomíná spíše jízdu po tankodromu. Vše by se ale mělo změnit během několika příštích dnů. „Na komunikaci je položený podkladový asfalt, včera se začalo s asfaltováním povrchu," uvedl Jiří Štěpán, předseda představenstva společnosti VHS, která v ulici zajišťovala opravu vodovodu.

Trápení řidičů v Kutné Hoře ale nekončí jen výjezdem z Masarykovy ulice. Ještě v tomto roce by se měla opravit část Václavského náměstí. Řidiči tak v úseku při výjezdu z České ulice až do poloviny prosince nezaparkují. Omezení na ně čeká ale také v ulici U Kola v Sedlci v souvislosti s budováním vodovodní a kanalizační přípojky. To by ale mělo skončit už za týden.

Nejen Kutná Hora se potýká s opravami komunikací. Rekonstrukce čekají i silnice v Čáslavi. Zde by na řadu do konce roku mohla přijít oprava chodníku v ulici Bedřicha Smetany a také v Jabloňové ulici, která je čerstvě po plynofikaci. Vše se ale bude odvíjet od toho, kdy skončí výběrové řízení na dodavatele stavby. „Pokud ho vybereme do konce roku, mohly by práce začít," uvedl starosta Čáslavi Jaromír Strnad.

I v Uhlířských Janovicích měli naplánovanou opravu místní komunikace, nastala však komplikace. „Alšovu ulici jsme chtěli opravit do konce letošního roku. Bohužel nás zbrzdila jednání s jednou firmou," uvedl starosta Uhlířských Janovic Jiří Buchta. Projekt rekonstrukce Alšovy ulice počítá s kompletním vybudováním nových povrchů včetně veřejného osvětlení a nových parkovacích stání. Nyní vedení města plánuje, že se s pracemi začne, jakmile to dovolí klimatické podmínky.

Práce na místních komunikacích neustaly ani ve Zruči nad Sázavou. Zde se dokončuje rekonstrukce ulice Chabeřická. Kromě výstavby nového chodníku ze zámkové dlažby na místo stávající vyšlapané pěšinky se rovněž počítá s výstavbou veřejného osvětlení. I tady se ale veškeré práce podle starosty města Martina Hujera budou uskutečňovat v závislosti na počasí. „Kompletně celá akce tak možná skončí až příští rok," doplnil Martin Hujer.

Opravy ale probíhají i v menších obcích. Například ve Zbizubech zahájí příští týden budování chodníku podél hlavní silnice II/125.