Marcela Mommersová z Oblastní charity Kutná Hora sdělila, že výtěžek benefičního závodu Pošli kačku pomohl k nákupu interaktivní tabule, která pomůže rodinám dětí se specifickými potřebami, konkrétně dětem s poruchou autistického spektra.

„Jedná se o pomůcku, která se skládá z 3D projektoru a speciálních výukových programů, které promítají interaktivní obraz na stůl, stěnu nebo podlahu. Pomáhají zaujmout a stimulovat k pohybu a rozvoji očního kontaktu právě děti s touto poruchou,“ uvedla.

Zdroj: Youtube

Akce Pošli kačku se měla původně odehrát v dubnu, kvůli nepřízni počasí ale byla odložena na 13. května. Všechny vyslané žluté kačky dopluly do cíle, kde se zapisovala čísla prvních kaček. „Zda vyhrála právě ta vaše, se můžete podívat také na www.poslikacku.cz,“ upozornila Marcela Mommersová.

V cíli byl připravený doprovodný program pro děti. Tobogán pro kačky, malování na obličej, hranolkoviště od firmy Heroland nebo tvořivé dílničky Dětské skupiny Špalíček a sportovní koutek od T.J. Sokol Kutná Hora. S písničkami pro děti vystoupila zpěvačka Andrea Kapounková.

Petr Čáslava, jeden z tvůrců hry Kutná Hora: The City of Silver.
Kutná Hora bude mít deskovou hru. Vznikala roky, ladily se historické detaily

Závod se uskutečnil za finanční podpory Městu Kutná Hora a firmě Foxconn ČR. „Za podporu letošního ročníku benefiční akce Pošli kačku děkujeme firmám, které věnovaly odměny v podobě voucherů pro nejrychlejší kačky nebo nás podpořily jako dobrovolníci během akce, přípravou doprovodného programu pro děti nebo s grafikou a přípravou webu,“ dodala Mommersová.