Přístřešek, který je vybudován z grantu Philip Morris ve výši 10 tisíc dolarů – přibližně 250 tisíc korun, se některým lidem, kteří pravidelně z autobusového nádraží cestují, nezdá. „Myslím si, že za ty peníze je přístřešek malý. Když radnice slíbila, že udělá krytý přístřešek pro cestující, představoval jsem si něco většího a třeba krytého i ze stran,“ řekl Josef Ingr.

Vznikající výzdobu v podchodu na hlavním vlakovém nádraží poškodil neznámý vandal. Výtvarníci Lukáš Kladívko a Jakub Štark, kteří kresby vytvářejí, už ale většinu nechtěných malůvek odstranili. Foto: Deník/Hana Kratochvílová
Poničené malby? Nikdo z graffiti scény by nic podobného neudělal, říkají umělci

Přístřešek je ale vybudován podle plánů a kromě krytého zázemí pro cestující splnil i požadavek na krytý vstup do zázemí pro řidiče. O zřízení přístřešku na autobusovém nádraží se mluvilo již delší dobu. Pro cestující totiž fungovala pouze čekárna ve všední dny od 6 do 17.30 hodin.

Při nepříznivém počasí se neměli cestující mimo tyto hodiny a o víkendu kde schovat. „Když pršelo a člověk čekal na autobusovém nádraží třeba půl hodiny, tak to bylo opravdu strašné,“ uvedla Karolína Veselá. Přístřešek byl u autobusového nádraží zřízen i přesto, že Město Kutná Hora dlouhodobě zvažuje přesun autobusového nádraží k zastávce nádraží vlakového Kutná Hora město. Konstrukce nového přístřešku je tak přizpůsobena k možnému budoucímu stěhování. „Do budoucna plánujeme slavnostní otevření přístřešku. Datum není v současné době ještě stanovené,“ uvedl starosta Kutné Hory Martin Starý.

Čáslavský nohejbalista V. Žaloudek v útočné akci.
Nohejbalová sezona 2017 odstartovala