Přípravou výběrového řízení pověřili městští radní Josefa Bártu, který pracoval už na prvních dvou etapách. Výběrové řízení bylo možné v předstihu vyhlásit díky již zpracované dokumentaci, bude však podmíněné právě ziskem dotace z Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

V případě, že město uspěje, mohlo by v rámci dotačního titulu na výstavbu tréninkové haly získat necelých 22 milionů korun, což je přibližně padesát procent znatelných nákladů celé výstavby. Začít stavět by se mohlo už začátkem léta.

Halu ale chce vedení města dostavět i v případě, že s žádostí o dotaci neuspěje. „V takovém případě bychom se snažili projekt na výstavbu tréninkové haly předělat a zlevnit a zároveň hledali jiné finanční zdroje,“ uvedl místostarosta Kutné Hory Vít Šnajdr (Piráti) s tím, že by dostavba sportovní haly byla pravděpodobně financována z městské kasy.

Kutnohorský místostarosta zároveň zdůraznil, že panuje shoda na tom, že je třeba halu dostavět. „V tomto stavu je hala jen torzo. Plně funkční může být jen jako celek,“ doplnil Šnajdr.

Místostarosta Kutné Hory Vít Šnajdr.
Charita, psí útulek, nezisková organizace. Tyto subjekty místostarosta obdaroval
Budova bývalé základní školy v Malíně.
V bývalé malínské škole dům pro seniory zřejmě nebude