Hlavní organizátor Jiří Žaloudek uvedl klání slovy: „Vítám vás všechny na historicky páté čáslavské neckyádě, ale především šest odvážných týmů, které se přihlásily a vlastnoručně si postavily ta nejbizarnější plavidla.“

Akci uspořádalo město Čáslav a First english school. Na největší čáslavský rybník opět vyplula ta nejfantastičtější plavidla, jaká si lze vůbec představit. 

U příležitosti svátku sv. Magdalény se v kdysi hornickém městečku Vlastějovice uskutečnilo přátelské setkání.
OBRAZEM: Před opravenou kaplí znělo žesťové kvarteto

Hlavním bodem programu bylo přeplavat na vyrobeném plavidle rybník, ukořistit hrneček a vrátit se zpět do cíle. Vyhrává sice nejrychlejší plavidlo, ale už samotné doplutí do cíle je úspěchem. 

Dále se soutěžilo o nejatraktivnější plavidlo a byla také vyhlášena soutěž o nejhezčí obrázek namalovaný křídou na asfaltovou silnici. Nebylo ale vůbec důležité, kdo vyhrál, nejdůležitější bylo pobavit sebe a ostatní. A to se povedlo na sto procent. 

Nový zvon odlil český zvonař Petr Rudolf Manoušek v květnu v nizozemském Astenu. Váží (včetně dubové hlavy a kování) 2736 kilogramů a měří téměř dva a půl metru.
OBRAZEM: Do Kutné Hory dorazil nový zvon pro kostel svatého Jakuba

Z čáslavské neckyády se stala tradice a to nejen díky dobré práci pořadatelů, vstřícnosti města, ale především kvůli velkému zájmu Čáslavanů a Čáslavanek. A také díky hudbě skupiny Hrůza band. Akce tak přinesla pobavení, pohodu a příjemně prožité sobotní odpoledne. 

Zdroj: Youtube

Vladimír Havlíček