Tuto ulici v květnu uzavřely práce na vodovodu, kanalizaci a plynovodu. Od května tak probíhají práce na obou koncích ulice Česká. Původní předpoklad od Dobroslava Vepřka z Odboru investic Městského úřadu Kutná Hora zněl, že bude Česká ulice uzavřena dva až tři měsíce. V tomto měsíci to bude již čtvrt roku, co je ulice uzavřena. Práce jdou však v těchto dnech do finále a vše by mělo být brzy dokončeno.

Opravy

Tímto budou pro letošní rok práce v České ulici ukončeny a místo bude opět průjezdné. I když je v současné době již vypracována projektová dokumentace, s dalšími opravami se začne, pokud půjde vše podle plánu, až v roce následujícím. „Nyní dodělávají plynaři sítě. V letošním roce měli za úkol udělat zadanou práci a dát Českou ulici do původního stavu," řekl Jiří Janál, vedoucí Odboru investic Městského úřadu Kutná Hora. Další úpravy v této ulici záleží však na tom, zda bude mít Město Kutná Hora v příštím roce ve svém rozpočtu dostatek finančních prostředků. „Akcí na příští rok je poněkud dost. To, zda-li budou další opravy této ulice do rozpočtovaných finančních prostředků města zařazeny, budeme schopni říci až na konci letošního roku," dodal Janál.

Příští rok

Vše však zatím nasvědčuje tomu, že se tak stane. „V současné době máme celý projekt na tuto ulici hotový, takže by neměl být v příštím roce problém s nějakou delší přípravou," podotkl Jiří Janál. Pokud půjde vše podle plánu, tak by se mohlo začít s rekonstrukcí České ulice v dubnu následujícího roku.