Z Mohelnice se probojovala nejstarší děvčata pod vedením slečny Terezy Janouškové. Letos se zaměřila na dvě disciplíny, a to Parade a Exhibition. Tyto disciplíny jsou zaměřeny na práci s hůlkou, pochod a vzájemnou spolupráci celého týmu.

Obě choreografie pocházejí z dílny slečny Terezy Janouškové, která je ve vytváření těchto choreografií v naší republice jedničkou. Opakovaně dokázala svůj tým dostat na nejvyšší evropskou příčku – Mistr Evropy.

Ne jinak je tomu i letos. Děvčata přivezla dvě zlaté medaile. Je to obrovský úspěch pro celou českou výpravu i pro reprezentaci naší země v Evropě. Z Ronova nad Doubravou postupovala na Evropu sóla a dua v klasických mažoretkách. Z ronovských mažoretek bylo nominováno 8 děvčat. Také tato děvčata úspěšně reprezentovala naše město a vlast. V klasickém duu s rekvizitou získala zlatou medaili dvojice Adéla Skokanová a Petra Kubešová. Choreografii připravila slečna Tereza Janoušková. Šesté místo, v Evropě ještě medailové, přivezlo duo Terezy Daruové a Viktorky Němcové – klasické mažoretky s rekvizitou.

Zákaz kouření. Ilustrační foto.
Obavy se nenaplnily. Protikuřácký zákon hospody nezruinoval. I díky zahrádkám

Choreografii tomuto duu připravovala slečna Eva Auersvaldová. Eva Auersvaldová byla zároveň národním koučem pro naši republiku. Ona přiváděla všechny soutěžící z České republiky k pasové kontrole a doprovázela je až ke startovní čáře.

Člověk v této pozici je posledním člověkem před startem, který může mužstvu či jedinci dodat odvahy a správně vyladit atmosféru.

Neméně úsilí k dosažení kýženého výsledku vynaložily i další naše choreografky a závodnice. Tyto dívky sice nestály na stupních vítězů, ale pro mě jsou vítězkami také. Věnovaly svým skladbám a nácviku mnoho času, chutě a síly. Umístily se kolem desátého místa, což je v měřítku evropském báječné. Jde o závodnice Miloslavu Brynychovou, Terezku Truksovou, Káťu Lancovou, Pavlu Lancovou a choreografky Anetu Polákovou a Káťu Lancovou.

Děkuji všem závodnicím, trenérům i rodičům za jejich účast na ME a za jejich skvělé výsledky.

J. Auersvaldová

Sedmé kolo fotbalového okresního přeboru: TJ Sokol Červené Janovice - SK Církvice 1:6 (0:3).
Další změna v čele. První jsou Nové Dvory