Darované potraviny a drogistické zboží putují z obchodních řetězců prostřednictvím regionálních potravinových bank do charitativních organizací. Pomáhají zejména seniorům, maminkám samoživitelkám, pěstounským rodinám, dětem z dětských domovů, hendikepovaným či lidem bez domova a v nouzi ve všech okresech České republiky.

Do sbírky potravin jsou zapojeny i on-line obchody iTesco a Rohlik.cz, kde mohou zákazníci darovat potraviny a drogerii v termínu od 20. listopadu do 3. prosince. V on-line sbírce lze pod příslušnou částkou věnovat balíček zboží, které klienti upotřebí nejvíce. Jedná se především o konzervy, dětské výživy, instantní polévky, trvanlivé mléko, olej, rýži a luštěniny, těstoviny a základní i dětskou drogerii.

Benefiční bowlingový turnaj Sion Charity cup 2019 přinesl do sbírky "Dáme auto" 55 tisíc korun.
Benefiční Sion Charity cup 2019 přinesl do sbírky "Dáme auto" 55 tisíc korun

V jarním kole se podařilo vybrat celkem 212 tun potravin a 23 tun drogistického zboží. Nejvíce darovali lidé v Praze a ve Středočeském kraji, následovaly Jihomoravský a Jihočeský kraj.

Sbírka potravin se od letošního roku koná vždy dvakrát ročně a je celorepublikově organizována Českou federací potravinových bank, Svazem obchodu a cestovního ruchu ČR spolu s klíčovými obchodními řetězci působícími na českém trhu, Asociací společenské odpovědnosti a partnery neziskového sektoru.

Ilustrační foto.
Tip Deníku: První Swap se uskuteční v Kutné Hoře