První atrakce mohli Kutnohořané zahlédnout již v minulém týdnu. O víkendu pak mohli lidé pozorovat, jak v Kutné Hoře jednotlivé atrakce zakotvují. Od pondělí pak začaly velkolepé přípravy a ve středu v poledne se roztočily první atrakce!

Na návštěvníky Sedlecké poutě je jako každoročně připraveno velké množství atrakcí. Přijíždí atrakce tradiční, kterými jsou například labutě, autodrom, break dance, ale i ty adrenalinové, mezi které patří atrakce K2 či Extreme. Menší návštěvníci poutě se mohou opět po roce těšit například na řetízkové kolotoče nebo mašinku. „Letos je na pouti i úplná novinka. Jedná se o atrakci s názvem snowtubing,“ řekl Josef Tříska ze Sedlecké pouti.

Demolice malínského mostu
Doprava v Kutné Hoře bude o svátcích komplikovaná

Každoročně přijíždějí na Sedleckou pouť o víkendu také stánkaři. Podle předběžných rezervací to zatím vypadá, že stánků bude méně, než tomu bylo v minulých letech. „Někteří stánkaři se nehlásí a rovnou přijedou. Ví, že u nás místo najdou,“ dodal Tříska. Najde se ale i pár stánkařů, kteří to vzdali v souvislosti se zavedením EET. Na pouti ale bude i tak nepřeberné množství nejrůznějšího zboží a všichni si zcela jistě přijdou na své.

Lidé se těší

Na pouť se těší velké množství lidí. Například Ivana Novotná vyráží na Sedleckou pouť každoročně. „Je to v Kutné Hoře již takový zvyk. Vyrážíme vždy v pondělí, když jsou na pouti už stánky, které pak s celou rodinou procházíme i několik hodin,“ uvedla. Na pouť se těší i Adam Štěpánek z Pardubic. „Každý rok jezdíme s celou partou do Kutné Hory na pouť, kde pak strávíme celé odpoledne,“ řekl Adam Štěpánek, který se těší nejen na atrakce, ale i na závitky. Těch si dá na pouti každý rok hned několik.

Sedlecká pouť potrvá v Kutné Hoře až do pondělí 17. dubna.

V Měšťanském pivovaru Kutná Hora pokřtili nově uvařené pivo
V Měšťanském pivovaru Kutná Hora pokřtili nově uvařené pivo