Pneuservisy na Kutnohorsku mají již v těchto dnech napilno. „Auta už na letní přezouváme a máme plno. Denně zvládneme přezout přibližně 30 až 40 vozů," řekl jeden ze zaměstnanců kutnohorského pneuservisu Autocombi. Plno má i kutnohorský pneuservis Unikom. „Máme plno, lidé už přezouvají, denně přezujeme pět až šest automobilů," potvrdil Josef Leopold z kutnohorského pneuservisu Unikom.

Stejná situace je i u malínského pneuservisu Simipneu. „Denně přezujeme přibližně 16 až 20 automobilů," uvedla Simona Zvolánková z pneuservisu Simipneu. Její zkušenost je taková, že mezi prvními přezouvají na letní pneumatiky spíše sváteční řidiči, kteří najezdí přibližně 3 000 kilometrů za celý rok. Přemýšlejí nad tím a včas si dojedou svůj automobil přezout. „Ti, co jezdí hodně, tak to třeba v těchto dnech ještě nechávají a přezouvají až déle," dodala Zvolánková.

Plno mají také v pneuservisu v Uhlířských Janovicích. „Stálí zákazníci se objednají dopředu, aby měli jistotu, že je vezmeme. Na pondělí jsme měli objednaných devět aut, ale těžko říct, kdo ještě přijede bez objednání," řekla Jarmila Karasová z pneuservisu v Uhlířských Janovicích. Podlé ní je jarní přezouvání daleko pohodovější, než to zimní. „Tam je to dané tím termínem, před kterým přezouváme i třicet aut za jeden den. Na jaře se termín lépe dohodne ," dodala.

Stejná situace je i v Pneuservise JTuning ve Zruči nad Sázavou. „Nyní přezujeme i dvacet aut za jeden den," řekl Josef Trpišovský ze zručského pneuservisu.

Personál čáslavského pneuservisu Unikom se v těchto dnech také nenudí. „Denně je to klidně dvacet aut. Někteří si sem navíc dávají pouze samotná kola, která připravujeme," uvedla Marie Nebřenská z pneuservisu.

I servis v Miskovicích nemá v těchto dnech o zákazníky nouzi. „Máme plno a denně stihneme přezout přibližně čtyřicet až padesát automobilů," řekl Ondřej Dobiáš.

Všichni oslovení odborníci se shodují, že přestože není termín pro přezutí na letní pneumatiky přesně stanoven, jezdit na zimních se nevyplácí. Díky rostoucí teplotě totiž ztrácí své kladné vlastnosti a zvyšují se ty záporné. Komfort jízdy je poté snížen kvůli delší brzdné dráze a větší spotřebě osobního automobilu. Záleží však především na počasí. Neznamená to tedy, že lidé musí ihned 1. dubna přezout svůj osobní automobil. Pokud se však teplota pohybuje dlouhodobě nad 7 ° C, zimní pneumatiky ztrácí smysl a postupně i kvalitu.