S opravou silnic se počítá podle programu obce ještě v tomto roce, je zde ale jeden důležitý faktor, který vše může značně ovlivnit. Záleží totiž na tom, jak dopadne žádost o dotaci, kterou na tento projekt v Bílém Podolí podali. Ve hře jsou nyní dvě varianty. Pokud bude vyřízení dotace kladné, oprava dvou místních komunikací bude ještě v tomto roce „generální". Na silnicích by se v tomto případě opravil celý povrch.

Pokud obec dotaci nezíská, bude se letos v Lovčicích situace řešit částečně. „Když nedostaneme dotaci, tak, protože současný stav je špatný, opravíme silnice částečně v rámci našich možností" řekl starosta Jiří Desenský. Oprava komunikací by ale podle něj v tomto případě nebyla nijak velká a došlo by k opravám hlavně v těch nejkrizovějších místech. „Jednalo by se pouze o opravy děr na silnicích a v jedné z ulic by se udělal kousek nového podkladu," dodal starosta.

Rozhodnutí o případném poskytnutí dotace by měli obyvatelé Lovčic znát do konce měsíce dubna. V případě kladného vyřízení by se rozpočet celé akce vyšplhal na přibližně 1.200.000 korun.