Písničky jsou schované v Jiráskových sadech, Na Náměti, U žáby u Vlašského dvora, na vyhlídce u Hrádku a na vyhlídce u chrámu svaté Barbory.

V Čáslavi se navzdory koronaviru rodí jak o život  
Na gynekologicko-porodnickém oddělení Městské nemocnice Čáslav se v říjnu navzdory koronavirové epidemii narodilo sedmačtyřicet dětí. Holčičky měly množstevní převahu – za říjen se jich narodilo devětadvacet, kluků bylo osmnáct. Novorozenec s nejvyšší porodní váhou vážil 4460 gramů, ten nejmenší pak 2500 gramů. Rodiče vybírali nejčastěji jména Ema, Magdaléna, Lukáš a Mikuláš. „Všem přejeme hodně zdraví a štěstí v životě,“ napsal tým čáslavské porodnice.

Příběhy bezpráví jsou věnované totalitě.
SOUHRN ZPRÁV Z REGIONU: Školy se zapojily do projektu Příběhy bezpráví

Havárie vodovodu si vyžádala odstávku
Obyvatelé Čáslavi se v úterý 10. listopadu museli vypořádat s nepříjemnou situací. Kvůli havárii vodovodu byl omezen silniční provoz na křižovatce ulic Masarykova a Husova. Z hlavní silnice v ulici Masarykova nebylo možné možné odbočit do ulice Husova směrem k poliklinice. V obou ulicích byla rovněž přerušena dodávka vody. „S touto uzávěrou jsme nepočítali a proto se omlouváme za způsobené potíže. Náhradní zásobování bylo přistaveno v ulici Husova,“ uvedla vodohospodářská společnost.

Adventní akce. Ilustrační foto.
Předvánoční jarmark ve Zruči nad Sázavou nebude. Existuje však náhrada

Den poezie bude mít letos především virtuální podobu
Čtrnáctidenní festival Den poezie je opět tu, i když především virtuálně. Letos pokračuje dvacátým druhým ročníkem. Den poezie se koná každým rokem přibližně v době výročí narození Karla Hynka Máchy (16. listopadu 1810). Festival se uskuteční zhruba v padesáti městech po celé republice, a bude k němu patřit také kampaň ‚Básně na pustý ostrov'.