Přihlášení žáci obdrželi zadání měsíc dopředu. Letos zadání soutěže připomnělo stoleté výročí vzniku Československa a neslo se v duchu první republiky. Soutěžící dostali krabice, v nichž byly součástky připomínající stavebnici merkur, dále tam byla kolečka i elektrosoučástky.

Soutěže se zúčastnilo 7 týmů složených z 5 až 10 členů. Přijeli chlapci i děvčata ze základních škol z Golčova Jeníkova, Žehušic a Potěh. Z čáslavských škol se zúčastnili žáci ze ZŠ Náměstí a ze ZŠ Sadová. Jeden tým přijel z Kutné Hory, a to ze ZŠ T. G. Masaryka.

Hodnocení soutěžících a jejich výtvorů se ujala pětičlenná porota, v níž zasedala Ivana Houfková, vedoucí HR a marketingu firmy Houfek a Alena Süsserová, personalistka firmy Houfek. Za střední průmyslovou školu v porotě zasedli Jan Špaček a Miroslav Mach, učitelé odborných technických předmětů. Pátým členem poroty byl Jiří Žaloudek, který se zde ujal role historika.

Den bezpečnosti Čáslav
Den bezpečnosti přilákal do čáslavského muzea stovky návštěvníků

V první části soutěže žáci prezentovali své výtvory. Mezi výtvory žáků byla letadla, automobil, lokomotiva a dokonce i telefon. Posluchače seznámili se svým výběrem, s historií konstruovaného objektu a povyprávěli i o tom, jaká úskalí je během montování provázela.

Porota hodnotila prezentaci týmu i jejich vytvořeného produktu, dále využití součástek a kreativitu soutěžících.

Ve druhé části soutěže se skládaly 3D puzzle. Soutěž byla o rychlosti – vyhrál ten, kdo je složil první.

A jaká odměna čekala výherce? Týmy, které se umístily na prvních třech místech, obdržely diplom, sladkou i věcnou odměnu. Také pojedou na exkurzi do výrobního závodu společnosti Houfek. Ostatní týmy obdržely také diplom, dále propagační materiály poskytnuté pořadatelem soutěže, 3D puzzle a pozornost od města Čáslav.

Pořadí škol:
1. místo ZŠ Jana Václava Sticha - Punta Žehušice
2. místo ZŠ a MŠ Potěhy
3. místo ZŠ Čáslav, Sadová

Konec trápení řidičů? Malínský nadjezd se zřejmě otevře dřív
Konec trápení řidičů? Malínský nadjezd se zřejmě otevře dřív