„Projekt je ve fázi studie, připravuje se projektová dokumentace a není dořešeno financování," shrnul Franc.

Město v minulosti počítalo s pomocí kraje, kterou mu loni krátce před svým zatčením přislíbil tehdejší hejtman David Rath (dříve ČSSD). Vedle je totiž průmyslová škola zřizovaná krajem a hejtmanství si přálo, aby studenti mohli halu využívat.

Nové vedení kraje ale šetří a je otázkou, zda by prostředky na projekt v rozpočtu našlo. Radnice proto uvažuje o možnosti, že výstavbu zaplatí soukromník. Zájemce podle France existuje. „V tuto chvíli bych k tomu ale raději nic dalšího neříkal, protože bych byl rád, kdyby tu informaci dostali nejdříve zastupitelé," u­vedl.

Hala, která by podle dřívějších informací měla mít hlediště pro 200 až 300 lidí, by dopoledne mohla sloužit školákům a odpoledne oddílům sálových sportů, jako jsou házená, florbal, košíková, volejbal či futsal. Záměr její výstavby podle France exituje už asi osm let. „Ta potřeba je poměrně intenzivní. Například házenkáři nemají kde hrát," podotkl.

Radnice má přitom vypracovanou i část projektové dokumentace na výstavbu sportovní haly v areálu Na Klimešce. Vznik této víceúčelové haly za 140 až 150 milionů korun, která by měla mít i tréninkové zázemí, ale za současných podmínek není podle France reálný.