Zatímco v roce 2008 tehdejší kutnohorský starosta Ivo Šalátek prohlásil, že pod částku 25,3 miliony korun město při prodeji nepůjde, odhady letošní jsou o mnoho skromnější. V částce se odrazí situace na trhu s realitami i stav objektu.

„Cenu bych nerad specifikoval, ale zřejmě bude nižší než deset milionů korun," konstatoval současný místostarosta Kutné Hory Jiří Franc s tím, že je škoda, že minulí zastupitelé odmítli objekt prodat za částky řádově o několik milionů korun vyšší.

O vyhlášení nového výběrového řízení na prodej cukrovaru rozhodnou zastupitelé v září. Zda se přihlásí zájemce, který s budovou spojí své podnikatelské plány, je však zatím ve hvězdách. „Nikdo se nám nepřihlásil. O prodeji se ví již delší dobu. Záleží na tom, jestli někomu padne do oka a vyhlédne si ji s nějakým podnikatelským záměrem. Obecně v současné době se nemovitosti prodávají špatně, tak bych byl spíš skeptický, nemyslím si, že to bude rychlá záležitost," poznamenal kutnohorský místostarosta.

Aktuálně nechalo město pro budovu vytvořit geometrický plán a povinný energetický štítek. Rozsáhlejší investice však v areálu neplánuje. „Rozhoduje stavební úřad. V případě, že by budova byla ohrožena, tak by město muselo investovat. Jinak tam v tuto chvíli žádný projekt město nemá a neuvažuje o tom, že by do této budovy investovalo," dodal Jiří Franc.