„Zkratku požehnání, které znamená „Ať Kristus požehná tomuto domu“ budou mí lidé možnost napsat si sami na horní veřej dveří požehnanou křídou. Posvěcené křídy jsou k dispozici v kostele Matky Boží Na Náměti, v chrámu sv. Barbory před nebo po skončení bohoslužby a v klášterním kostele v Poděbradově ulici denně od 8 do 16 hodin,“ doplnila Mommersová.

V Kutné Hoře, Čáslavi a okolních obcích mohou lidé kromě on-line sbírky darovat do tříkrálových pokladniček v lékárnách, v kostelech, na úřadech, nebo v obchodech. Seznam domluvených míst najdete na www.kh.charita.cz. Přispět lze i na správním středisku Oblastní charity nad kinem a v charitních centrech Kopretina a Domek v Čáslavi.

Kutná Hora pod sněhem
OBRAZEM: Kutnou Horu zasypal na Tři krále sníh

„Děkujeme našim partnerům Foxconn a Philip Morris ČR za to, že umístili pokladničky a umožnili tím svým zaměstnancům zapojit se do Tříkrálové sbírky. Poděkování také posíláme všem obchodům, lékárnám, kostelům, obecním úřadům, poštám a dalším, kteří ochotně udělali místo pro naše tříkrálové kasičky,“ vzkázala za Oblastní Charitu Kutná Hora Marcela Mommersová. Termín vhození příspěvků do pokladniček byl letos mimořádně prodloužen do neděle 24. ledna.

A jak probíhá on-line koleda? Stačí jen navštívit webové stránky www.trikralovasbirka.cz a darovat do on-line kasičky, do které lze přispívat až do pátku 30. dubna.

Další možností, jak se zapojit do pomoci potřebným lidem je zaslání finančního daru přímo na účet u České spořitelny a.s.. Účet: 66008822/0800, variabilní symbol: 77705011. Platbu lze poslat i z aplikace mobilního bankovnictví po stažení QR kódu, který je na webových stránkách kutnohorské charity.

Tříkrálová sbírka ve Zbraslavicích
Tříkrálová sbírka v roce 2021? Koledníci budou tentokrát zvonit on–line

Svými dary lidé přispějí na automobil pro stále se rozšiřující terénní služby pro klienty Občanské poradny Střediska Racek a pro lidi bez domova Střediska Atrium. Finanční prostředky budou rovněž využity na činnost Dobrovolnického centra a prorodinné aktivity center Kopretina, Domek a Maják.

Díky štědrosti dárců se v Tříkrálové sbírce 2020 vybralo více než 865 tisíc korun.